NEC speelt voor zevende keer op rij gelijk

NEC wacht nog altijd op de tweede Eredivisie-zege van het seizoen. Thuis tegen Excelsior moest de Nijmeegse formatie voor de zevende keer op rij genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

NEC begon het seizoen met een late thuisnederlaag tegen FC Twente, won vervolgens met 1-4 in Volendam en noteerde daarna zesmaal op rij een gelijkspel. Het team van trainer Rogier Meijer bleef onder meer overeind tegen AZ en Feyenoord (tweemaal 1-1), maar vanzelfsprekend snakte de spelersgroep weer eens naar een zege.

Tegen Excelsior was dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Doelman Jasper Cillessen moest zelfs meermaals in actie komen om NEC te behoeden voor een achterstand. Aan de andere kant kreeg NEC ook mogelijkheden, maar doelman Stijn van Gassel wist te voorkomen dat Iván Márquez wéér doel wist te treffen.

Na ruim een half uur spelen dacht NEC de leiding te nemen. Magnus Mattsson tikte de 1-0 binnen na goed voorbereidend werk van Elayis Tavsan, maar in aanloop naar de goal maakte Dirk Proper hands. Scheidsrechter Sander van der Eijk besloot het duel op VAR-advies af te keuren.

Euforie maakt plaats voor frustratie

In de 59ste minuut mocht de NEC-aanhang alsnog juichen. Nany Landy Dimata werd bespot door een deel van de Nijmeegse fans, maar zorgde voor euforie in De Goffert door een voorzet van Oussama Tannane met het hoofd af te werken. De Nijmeegse genadeklap bleef echter uit.

NEC leek eindelijk weer eens op weg naar een zege, maar daar dacht een Griek héél anders over. Lazaros Lamprou schoot in de 88ste minuut fraai de 1-1 achter Cillessen. Een penaltyclaim van NEC werd daarna nog afgewimpeld.

Scoreverloop: 1-0 (59′) Nany Landry Dimata, 1-1 (88′) Lazaros Lamprou

TIP: Wint NEC ook bij Sparta? Win 2,80 keer je inleg via Unibet!