NEC haalt aanwinst met ‘schat aan ervaring’

Foto: NEC haalt aanwinst met ‘schat aan ervaring’

NEC is erin geslaagd om Tjaronn Chery op huurbasis binnen te halen, zo heeft de club officieel bekendgemaakt. De aanvallende middenvelder komt vanwege privéredenen tijdelijk over van Maccabi Haifa.

Chery tijdelijk terug naar Nederland

In Nederland speelde de Surinaamse international voor achtereenvolgens FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Chery vertrok in 2015 naar het Engelse Queens Park Rangers, om vervolgens een avontuur aan te gaan in China. Sinds de zomer van 2019 speelt hij in Israël voor Maccabi Haifa, waarvoor hij een belangrijke speler is.

Afgelopen seizoen speelde hij met zijn club nog in de Champions League. Het zorgt ervoor dat de 35-jarige Chery geen sportieve redenen heeft om de club te verlaten. Vanwege privéredenen heeft hij er echter alsnog voor gekozen om tijdelijk terug te keren naar Nederland, waardoor hij aan de slag gaat bij NEC.

NEC troeft concurrentie af

De Nijmegenaren waren op zoek naar een vervanger voor Elayis Tavsan die naar Hellas Verona is vertrokken. “Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde”, vertelt Carlos Aalbers.

De technisch directeur had al snel het gevoel dat Chery graag voor NEC wilde uitkomen. “Tijdens de gesprekken die we de afgelopen periode hebben gevoerd gaf Tjaronn aan graag tijdelijk terug te keren naar Nederland. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen.”

Gaat Chery bij NEC slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie