NAPOLI en AJAX KAMPIOEN, FEYENOORD bijna | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #3

Foto: NAPOLI en AJAX KAMPIOEN, FEYENOORD bijna | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #3

In Napels was het feest, is het feest en zal het voorlopig feest blijven. Napoli is voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Italië. Napoli is niet van de stad, de stad is van Napoli schreeuwden de Zuid-Italiaanse kranten. Wij feesten vrolijk mee in SN Weekly, de wekelijkse voetbalshow van SoccerNews.nl met Anouk Hoogendijk. We hebben het over kampioenen en degradanten. Tranen van verdriet en tranen van vreugde.

Ingrediënten SN Weekly aflevering 3: Napoli, Ajax Vrouwen, Feyenoord, AZ, Real Madrid, Padt en Ziyech

‘Scheepsladingen met verdovende middelen werden afgeleverd’

Anouk spreekt met een echte Napoli-kenner. Jurriaan van Wessem was er bij in 1986 en 1990 toen Napoli onder de vleugels van niemand minder dan Diego Armando Maradona de eerste en tweede Scudetto uit de clubhistorie greep. “Dat vergeet je nooit. Dat waren enorme feesten. De spelers durfden zelfs de stad niet in. De ploeg ging in 1990 gelijk de zee op. Daar is nog best wel veel om te doen geweest omdat er scheepsladingen werden afgeleverd midden op zee, met verdovende middelen zullen we maar zeggen”, vertelt Van Wessem in geuren en kleuren. De correspondent Zuid-Europa legt de gevaren uit van de festiviteiten van nu en hoe blij de Napolitanen zijn. “De ontlading is fantastisch. Wat er nu gebeurt, dat is een soort bevrijding en nieuwjaar bij elkaar.”

Over kampioensfeestjes gesproken. De Ajax Vrouwen (zij wel) kroonden zich tot kampioen van Nederland. Anouk belt daarom met haar oude ploeggenote Lize Kop. De keepster werd met Ajax na 5 jaar weer kampioen van Nederland. Dat hebben de voetbalsters van Ajax even goed gevierd. “In de ArenA was een DJ. Daarna zijn we nog de stad in gegaan en bij de Bubbels uitgekomen”, zegt Kop met schorre stem.

Nederlands succes in Europa en trekt Ziyech naar de woestijn?

We hebben over de Europese week, met Real Madrid tegen Manchester City en West Ham United tegen AZ. We reizen naar Bulgarije en komen erachter wie het daar heel goed doet met zijn bijzondere club. Daar bovenop zoekt Eimert Pruis van SoccerNews.nl uit of de woestijn nou wel of niet aan Hakim Ziyech trekt. Tot (Arne) Slot kijken we natuurlijk vooruit naar de kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Je ziet en hoort het allemaal in aflevering 3 van SN Weekly. Klik snel op de video hierboven!

Feyenoord wint met 3-1 van Go Ahead Eagles

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

SN Weekly met Anouk Hoogendijk

In SN Weekly blikt presentatrice Anouk Hoogendijk samen met jou terug op de afgelopen voetbalweek en vooruit op al dat ‘voetbalmoois’ wat komen gaat. SN Weekly komt elke maandagavond online op het YouTube-kanaal van SoccerNews.nl en daar wil jij natuurlijk als allereerste bij zijn! Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Wat vind je van deze aflevering van SN Weekly?

  • Geweldig!
  • Leuk
  • Meeeeh
  • Niets aan!
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie