Naast UEFA-straffen legt Sturm Graz ook megaclaim neer bij Feyenoord

Foto: Naast UEFA-straffen legt Sturm Graz ook megaclaim neer bij Feyenoord

Feyenoord heeft een serieuze sanctie opgelegd gekregen door de UEFA. De voetbalbond heeft de Rotterdamse club meerdere sancties opgelegd vanwege wangedrag in voorgaande wedstrijden. Naast de boetes die het heeft gekregen van de UEFA, heeft nu ook Sturm Graz nog aangeklopt bij Feyenoord om een flinke schadevergoeding te eisen voor alle vernielingen die zijn aangericht.

Feyenoord-supporters hebben zich volgens de UEFA niet gedragen in de wedstrijden tegen Sturm Graz (uit) en SS Lazio (thuis). De Europese voetbalbond heeft een opsomming gemaakt: het blokkeren van publieke doorgangen, het afsteken van vuurwerk, het gooien van objecten op het veld en ander wangedrag van de supporters.

Op last van de UEFA mag Feyenoord in de eerstvolgende thuiswedstrijd in de Europa League geen volle Kuip toelaten. Een deel van de tribunes moet leeg blijven. Daarnaast is besloten dat er twee uitwedstrijden geen fans mogen meereizen, waaronder één wedstrijd voorwaardelijk.

Feyenoord moet opgelopen schade betalen

Tevens moet Feyenoord forse boetes betalen. De wedstrijd tegen Lazio kost de club 56.000 euro, waar er voor de misdragingen bij Sturm Graz 50.000 euro aan boetedoening volgt. Daarnaast moet Feyenoord contact zoeken met de Oostenrijkse club voor het vergoeden van de schade.

Sturm Graz heeft echter al aangeklopt bij de Rotterdammers met een verzoek tot schadevergoeding meldt Feyenoord-watcher Mikos Gouka. Naar verluidt zouden de Oostenrijkers veel meer geld willen ontvangen dan 200.000 euro om alle opgelopen schade te kunnen repareren.

Spotify Camp Nou

Europa League Final Stage

16 februari 2023

18:45

Barcelona
Manchester United
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 december 2022 11:41.

Moet de UEFA uitsupporters verbieden tijdens wedstrijden?

  • Ja, dat zou beter voor de veiligheid zijn
  • Nee, dat haalt de sfeer weg
  • Nee, dat moeten de clubs zelf bepalen
553+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie