Na Everton tekenen ook Armenteros en Overtoom voorlopig niet bij

Soccernews

Willie Overtoom en Samuel Armenteros zullen hun afgelopende contract bij Heracles Almelo voorlopig niet verlengen. Directeur Nico-Jan Hoogma heeft dat duidelijk gemaakt op de website van de club. Eerder liet Everton al weten het afgelopende contract niet te willen verlengen.

“Dat klopt, en het zal moeilijk worden hen te behouden. Ze hebben alle drie bij ons aangegeven nog niet bij te willen tekenen. Als dat inmiddels veranderd is gaan we natuurlijk opnieuw in gesprek, maar het is duidelijk dat de bomen hier niet tot in de hemel groeien. Wij geven nog steeds geen geld uit dat er niet is”, zei Hoogma. Paniek breekt er overigens niet uit als dit drietal komende zomer gratis de deur uit loopt.

De huidige selectie heeft volgens Hoogma voldoende kwaliteit om dat op te vangen. “Mocht het zo zijn dat deze spelers transfervrij vertrekken dan is er geen man overboord. Er zit met onder meer Thomas Bruns, Dario Vujicevic en Ninos Gouriye genoeg jong talent achter. Wij zijn en blijven een opleidingsclub. Het hoort erbij dat er af en toe spelers vertrekken, daar raken we niet van in paniek.”

Overigens wordt er in Almelo ook hard gewerkt aan een compleet nieuwe thuishaven. “Er wordt nu een variant uitgewerkt waarbij het stadion een kwartslag gedraaid wordt en dus niet parallel ligt aan de Weezebeek. Hierdoor ontstaan er meer winkel- en parkeerruimtes aan de westkant van het stadion. Deze ruimtes zijn qua ligging, zicht en uitstraling beter te verhuren. We zijn met de gemeente en andere betrokken partijen in gesprek over het bestemmingsplan.”

“Aanpassen is absoluut noodzakelijk, want als we ruimtes van minimaal duizend vierkante meter alleen sportgerelateerd mogen verhuren dan is het trekken aan een dood paard. De financiering is inmiddels zo goed als rond. Zoals bekend gaat het om een lening van vijftien miljoen euro van de gemeente. En ik wil nogmaals benadrukken dat het een lening betreft, uiteraard met rente en zelfs een risico-opslag voor de gemeente.”

“Door middel van de aanschaf van relatief dure grond leveren we een wezenlijke bijdrage aan de herinrichting van het hele gebied, waar de omliggende amateurverenigingen deel van uit maken. Er komt een hele nieuwe sportboulevard die zijn weerga niet kent. De financiering voor de andere vijftien miljoen euro hebben we inmiddels bij elkaar en we zijn eruit wat betreft de naamgeving van het nieuwe stadion. Wij hebben hierover een principeovereenkomst met onze hoofdsponsor TenCate.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:01
1+
‘Erik ten Hag-transfer aanstaande’
19:52
2+
Lieke Martens leidt PSG hoogstpersoonlijk naar zilverwerk + contract update
19:45
28+
‘Noodlijdend Vitesse bereikt doorbraak’
19:30
15+
De opstellingen van Excelsior en NEC: geen Cillessen
19:24
140+
‘Arne Slot neemt Feyenoord-spelers mee’
19:11
239+
Ajax-fans gaan los tijdens PSV-huldiging: “Sneu”
19:00
195+
‘Alex Kroes wijst Ajacied de deur’
18:50
10+
Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”
18:30
44+
De Mos lovend over Bosz en kraakt kritische noot over festiviteiten: “Hoort er niet bij”
18:10
0+
Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie
17:50
71+
‘Nieuwe bestemming van Dumfries is bepaald’
17:30
40+
Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld
17:10
646+
‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’
17:00
14+
Download NU de nieuwe SoccerNews.nl-app!
16:50
121+
Ajax-sympathisant over De Kuip: ”Het is ook gewoon het mooiste stadion van Nederland”
16:45
75+
Studio Voetbal-analisten zien PSV-uitblinker vertrekken: “Eredivisie ontgroeid”
16:30
380+
100 miljoen-transfer voor PSV?
16:15
51+
Dest laat PSV-toekomst open: “Tijd zal het leren”
16:00
203+
Liverpool kleurt Oranje: “Ze zullen profiteren van Slot”
15:45
148+
Feyenoord-invaller maakt indruk: “Heel goed en gretig”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie