‘Miskoop of mentale problemen? Misschien een beetje van beide’

Foto: ‘Miskoop of mentale problemen? Misschien een beetje van beide’

Vitesse ging op zaterdag andermaal onderuit, dit keer voor eigen publiek tegen Sparta Rotterdam. In de GelreDome werd het maar liefst 0-4 voor de gasten (al was dat misschien een beetje een overdreven weerspiegeling van de werkelijkheid). Na afloop was trainer Phillip Cocu behoorlijk pissed off

Vooral invaller Ferro kreeg de wind van voren van de trainer. De verdediger speelde een kwalijke rol bij de 0-1: “Alles staat goed, maar als je aan de verkeerde kant gaat staan dekken… Het is een heel bepalend moment, dit mag gewoon niet gebeuren. Dat dat gebeurt, is geen incident. Dat is iets waar wij dit seizoen vaker tegenaan lopen. Daarom staan we ook in de onderste regionen.”

Is hij een ‘miskoop’ (Ferro wordt gehuurd van SL Benfica) of heeft hij last van mentale problemen? “Misschien een beetje van beide”, aldus Cocu ten overstaan van ESPN. “Maar dan nog, hij is fit, dan mag hij niet zo’n fout maken. Dat zijn basisprincipes in het verdedigen.”

Schaam je kapot

In de slotfase galmde het ‘Schaam je kapot’ van de tribunes… “Zo’n reactie komt voort uit de stand, niemand kan vrolijk zijn als je 0-4 verliest en dus ook niet onze fans. En wij ook niet. Dan is het ook lastig voor mij om hier een positief verhaal te houden.” En dan speelt Vitesse aanstaande woensdag ook nog eens tegen Ajax: “Je moet geen enkele wedstrijd met angst ingaan, dan kun je net zo goed thuisblijven. Ajax is een goede ploeg, in goeden doen is het een lastige wedstrijd. Maar zo’n wedstrijd is ook een kans of een mogelijkheid om een reactie te geven, daar gaan we alles aan doen.”

Ferro niet goed genoeg?

  • Daar ben ik het mee eens
  • Daar ben ik het mee oneens
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie