‘Messi bezorgt Danny Makkelie groot drama’

Foto: ‘Messi bezorgt Danny Makkelie groot drama’

In navolging van de droom van Oranje heeft Lionel Messi nu ook de droom van Danny Makkelie aan flarden geschoten. De kans is namelijk erg klein dat de FIFA voor een Nederlandse arbiter gaat kiezen in de WK-eindstrijd, na alles wat er is gebeurd tijdens Nederland – Argentinië.

Gisteren plaatste Argentinië zich voor de finale door simpel af te rekenen met Kroatië (3-0). En dat is slecht nieuws voor Makkelie. De Telegraaf schrijft: “Makkelie heeft volgens kenners een prima toernooi gefloten en was een grote kanshebber om de finale te fluiten, als die een andere samenstelling zou hebben gekend.” Maar de kans dat Makkelie de finale straks mag fluiten is ‘zeer onwaarschijnlijk’ geworden, weet de krant.

 De Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz deelde in de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië negentien (!) gele kaarten uit; een WK-recordaantal. Het meest besproken moment was dat Lionel Messi geen geel kreeg voor opzettelijk hands, sindsdien gonst het van de geruchten dat ‘de arbitrage en de toernooiorganisatie graag willen dat Messi zijn carrière bekroont met een WK-titel in Qatar’.

Wie wordt dan wél de finale-arbiter?

De Telegraaf besluit: “Makkelie, die op dit WK de groepswedstrijden Duitsland-Spanje en Argentinië-Polen floot, zat in de groep van twaalf scheidsrechters die was uitverkoren voor de beslissende fase van het WK. Daarvan hebben de Mexicaan Cesar Ramos, die woensdagavond Frankrijk-Marokko fluit, en de Italiaan Daniele Orsato, die dinsdagavond Argentinië-Kroatië in goede banen leidde, een halve finale toegewezen gekregen. In tegenstelling tot Makkelie hebben de Engelsman Anthony Taylor en de Pool Szymon Marciniak goede papieren om de finale te fluiten. De strijd om de derde en vierde plaats wordt vermoedelijk toegewezen aan een niet-Europese arbiter.”

Argentinië wereldkampioen en Messi toernooitopscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Makkelie de finale mag fluiten?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
7672+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie