Memphis spreekt zich uit over reserverol

Foto: Memphis spreekt zich uit over reserverol

Bondscoach Louis van Gaal kondigde het al aan: Vincent Janssen zou gaan starten tegen Senegal. In Qatar hield hij woord, maar uiteindelijk mocht Memphis Depay als invaller dan toch zijn comeback maken.

Na maanden van blessureleed mocht Memphis na 62 minuten invallen tegen Senegal. Een lekker gevoel. “Zeker weten, het was lang geleden”, beaamde de aanvaller van FC Barcelona tegenover de camera van de NOS. “En het is nog fijner dat we de wedstrijd winnen.”

Memphis was nochtans liever in de basis begonnen. “We hebben erover gesproken. De bondscoach heeft een keuze gemaakt. Ik moet zeggen, dat ik met de flow – met hem – ben meegegaan. Natuurlijk wil je starten, maar het is belangrijker waar we eindigen.”

“Ben met de flow meegegaan”

Memphis Depay

De Oranje-aanvaller gaf aan zich ‘goed’ te voelen’. “Ik heb een week kunnen trainen, vol met de groep; duels en al dat soort dingen. Daarom kon ik vandaag minuten maken. Daar ging het om. Nu moeten we verder bouwen. Iedereen is betrokken en vroeg hoe ik me voelde. Ze zagen op de training al dat het goed ging.”

Memphis scoorde bijna nog, maar tot zijn eigen vreugde benutte Davy Klaassen de rebound. “Davy zat er kort bij, ik ben blij dat ik mijn aandeel heb kunnen leveren. Al kan het bij mij ook beter. We gaan gewoon verder op zoek naar een goal.”

Memphis als beste speler van het WK 2022?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Opstellen tegen Ecuador?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie