Memphis: ‘Oranje kan de Nations League winnen’

Foto: Memphis: ‘Oranje kan de Nations League winnen’

Eigenlijk was de verwachting toch wel dat Memphis Depay de Nations League-finaleronde (Final Four) mee zou kunnen maken, maar de aanvaller van Atlético Madrid is toch té geblesseerd om in actie te kunnen komen. Wel moedigt hij zijn Oranje-teammaten aan, én hij heeft hoge verwachtingen.

Memphis Depay: ‘Jongens kunnen het afmaken’

Voor de camera van ESPN geeft hij allereerste een blessure-update: “Ik voel me goed en had verwacht dat ik er bij had kunnen zijn, maar de scan bleek dat toch niet toe te laten. Ik wilde echt heel graag, dus het was extra zuur omdat mijn lichaam goed voelde.”

Op 30 april kwam Depay voor het laatst in actie (tegen Real Valladolid als invaller): “Dat is nieuw voor mij. Dat is een tegenslag, maar ik heb genoeg ervaring om daar mee om te gaan. Op dit moment moet ik keihard werken, zodat volgend seizoen een heel mooi seizoen wordt.”

De oud-speler van Manchester United en Olympique Lyon gelooft heilig dat Oranje de cup ook zónder hem kan winnen: “Daar teken ik voor. Ik geloof erin. Dan heb ik bijgedragen aan het voorwerk en kunnen de jongens het afmaken. Natuurlijk wil je er graag bij zijn, maar je moet ook je lichaam respecteren.”

Talentvolle groep

“Op elke positie loopt talent”, zegt Memphis over het huidige Oranje. “Ik ben ook benieuwd hoe dat gaat, er is concurrentie op elke positie, dat houdt mij scherp. Als Cody elke wedstrijd scoort of Steven Bergwijn of Noa Lang of wie dan ook, dan heb je opeens heel veel spelers met scorend vermogen. Ik denk dat die jongens het gaan laten zien.”

Speelt Oranje gelijk tegen Kroatië (en wordt het dus verlengen)?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Oranje de Nations League winnen?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
326+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie