Memphis Depay schiet Atlético Madrid naar halve finale

Foto: Memphis Depay schiet Atlético Madrid naar halve finale

Atlético Madrid heeft moeizaam de halve finale van de Copa del Rey behaald. In het Spaanse bekertoernooi was Memphis Depay tegen Sevilla de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd en daarmee de matchwinner.

Memphis matchwinner bij Atlético Madrid

In de eerste helft kreeg de thuisploeg een goede kans om de openingstreffer op het scorebord neer te zetten. Marcão haalde Nahuel Molina onderuit, waardoor Atlético Madrid van de arbitrage een penalty kreeg toebedeeld. Antoine Griezmann ging achter de bal staan, maar gleed tijdens zijn schot uit en zag deze over het vijandelijke doel verdwijnen.

Het zorgde ervoor dat Sevilla in leven bleef. Veel lieten de Spanjaarden echter niet zien, waardoor in de rust nog altijd de brilstand op het scorebord stond. Na de theepauze leek Griezmann alsnog het doelpunt te maken. De bal eindigde met een volley tegen de touwen aan, maar de Fransman bleek in een buitenspelpositie te hebben gestaan.

Nog geen minuut later was het Memphis die hetzelfde overkwam, wat voor frustratie bij Atlético Madrid zorgde. Nog voor het einde van de wedstrijd maakte het echter alsnog een treffer. Ángel Correa behield in het strafschopgebied het overzicht en vond Memphis, die geen enkel probleem had met het maken van het doelpunt.

Halve finale van Copa del Rey

Kort voor tijd kreeg Sergio Ramos nog een kans om Sevilla terug in de wedstrijd te helpen, maar zijn kopbal verdween over het doel van Atlético Madrid. Daardoor gaat de ploeg van Diego Simeone door naar de halve finale. Hetzelfde geldt voor Real Sociedad, Mallorca en Athletic Bilbao. De loting staat vrijdag gepland. De volgende ronde zal over twee duels gaan.

Scoreverloop: 1-0 (79′) Memphis Depay

Gaat Atlético Madrid het Spaanse bekertoernooi winnen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie