Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’

Foto: Maduro stipt Ajax-probleem aan: ‘Team kan daardoor niet groeien’

Ajax stuurde donderdag trainer Alfred Schreuder de laan uit na een serie van slechte resultaten. Hedwiges Maduro ziet echter dat het probleem bij de Amsterdammers echter veel groter is. Volgens de voetbalanalist ligt de kern van het probleem juist op bestuurlijk niveau.

Maduro speelde zelf van 2004 tot 2007 bij Ajax en erkent in gesprek met ESPN destijds ook eenzelfde scenario meegemaakt te hebben. “Je ziet vaak dat als het op bestuurlijk niveau rommelt, de resultaten ook niet goed zijn. Dat was in die tijd ook zo. Nieuwe technisch directeuren, elk jaar een nieuwe trainer; als er geen stabiliteit is bij een club, kan het team ook niet groeien.”

De voetbalanalist vraagt zich ook af of Schreuder wel voldoende steun heeft gekregen. “Bij Ajax is het nu op bestuurlijk niveau ook onrustig. Wie heeft nou de leiding? De problemen zijn niet alleen sportief, maar ook van bovenaf. Er zijn ook mensen nodig die Alfred Schreuder kunnen helpen, ik weet niet of dat voldoende gebeurd is.”

Technisch directeur ontbreekt bij Ajax

Volgens Maduro heeft Ajax er baat bij als er snel een technisch directeur wordt aangesteld. “Ik weet zeker dat Marc Overmars en Erik ten Hag elkaar vorig seizoen elke dag spraken. Een technisch directeur kan laten weten wat er speelt rondom spelers, waar rekening mee moet worden gehouden. Diegene kan al die kleine brandjes blussen, de trainer ondersteunen. Schreuder moest dat alleen doen.”

Maduro denkt dan ook dat er teveel druk op de schouders van Schreuder is komen te liggen. “Er komt veel meer bij kijken dan alleen de opstelling maken. Uiteindelijk verkopen ze Antony op de laatste dag. Daar kan de trainer niks aan doen, dat doet de clubleiding, maar hij heeft daar wel last van. Wat wil de voorzitter? Wat wil de Raad van Commissarissen? Moet een speler spelen om meer waarde te creëren?”

Stunt Excelsior met een zege op Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax eerst een TD aanstellen of een trainer?

  • TD
  • Trainer
459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie