Maduro kijkt naar Steijn: “Visie van de hoofdcoach”

Foto: Maduro kijkt naar Steijn: “Visie van de hoofdcoach”

Ajax verloor donderdagavond met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Het zorgde na afloop voor een teleurgesteld gevoel bij Hedwiges Maduro, die in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer op meer had gehoopt.

Kansloze nederlaag Ajax tegen Brighton

De Amsterdammers begonnen verdedigend aan het duel en gokten op de counter. Niet alleen had de tegenstander Ajax echter goed onder controle, ook was de ploeg van Maduro vaak te slordig om tot serieuze kansen te komen. Het resulteerde in een kansloze wedstrijd, waarbij de Engelsen de verdiende winnaar waren.

“Het is natuurlijk een zuur gevoel”, reageerde Maduro na afloop bij Veronica. “We hebben wel teamdiscipline getoond. Brighton was aan de bal heel goed en dat wisten we eigenlijk wel van tevoren. Daarvoor hebben we ook een andere speelwijze gekozen, door wat in te zakken en te gokken op de omschakeling. Alleen aan de bal waren we vaak te slordig om eruit te komen.”

Maduro over keuzes na vertrek Steijn

Maduro ging vervolgens in op de huidige situatie bij Ajax. Na het vertrek van Maurice Steijn neemt hij tijdelijk de honneurs waar. Tegen Brighton viel op dat Maduro behoorlijk veel anders deed dan dat Steijn met zijn team liet zien, waarmee de vraag opkwam of hij het altijd wel eens was met de visie van de voormalig trainer.

“Het was de visie van de hoofdcoach. Dan heb je wel meningen met z’n allen, maar uiteindelijk maak je een plan en die voer je dan uit”, legde Maduro uit. We deden het samen en een hoofdtrainer moet altijd dominant zijn, want hij is eindverantwoordelijke.” Hij verwacht zondag tegen PSV opnieuw aan het roer te staan. “Ik weet nog niets, dus ik focus me gewoon op PSV en dan hoor ik het wel.”

Heeft Maduro het uiterste uit zijn ploeg gehaald?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
718+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie