Louis van Gaal doet ‘knieval naar de media’

Foto: Louis van Gaal doet ‘knieval naar de media’

In de WK-kwalificatiereeks hanteerde bondscoach Louis van Gaal een ‘1-4-3-3-opstelling’ bij het Nederlands elftal, maar dat gaat met het oog op het daadwerkelijke wereldkampioenschap van 2022 in Qatar veranderen. Het wordt ‘1-5-3-2’, alhoewel…

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

De keuzeheer vertelt vandaag in een interview met de Volkskrant: “In 2014 hebben we ook heel aanvallend gespeeld met 1-5-3-2. Ja, en ook met 1-4-3-3. Ik ga het nu 1-3-4-3 noemen, als knieval naar de media. Dan klinkt het in elk geval aanvallender.”

Van Gaal verwacht over de gehele linie verdedigend voetbal in Qatar. Hij noemt Ajax als voorbeeld, dat het moeilijk heeft tegen verdedigend ingestelde tegenstanders maar met 7-0 wint als de opponent offensief speelt: “Op het WK gaat het om winst. Dan is het logisch dat die tendens op het WK tot uiting komt.” Hij wil niet van ‘onaantrekkelijk voetbal’ spreken: “Volgens mij is het altijd aantrekkelijk als je wint.”

“Geweldige verdedigers en een geweldig middenveld”

De bondscoach vervolgt: “Als je verliest, kun je je afvragen of je aanvallend genoeg hebt gespeeld, of je niet meer druk had moeten zetten. Wie kan ons verslaan als we compact spelen, met zulke verdedigers? We hebben geweldige verdedigers en een geweldig middenveld. Ik probeer mijn selectie in zijn kracht te laten spelen. We hebben geen echte Van Gaal-spits en we hebben geen buitenspelers die tegenstander kunnen passeren aan de binnen- en buitenkant.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heb jij hier vertrouwen in?

  • Ik wel
  • Ik niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie