Lof voor Van Gaal en Ten Hag: ‘Een schildpad met een hart’

Foto: Lof voor Van Gaal en Ten Hag: ‘Een schildpad met een hart’

Louis van Gaal heeft mooie complimenten gekregen van voormalig Manchester United-speler Ander Herrera. De 33-jarige Spanjaard, nu spelend voor Athletic Bilbao, beleefde naar eigen zeggen een leerzame periode onder Van Gaal. Ook huidig United-manager Erik ten Hag kon op mooie woorden rekenen.

Herrera schoof aan voor een podcast van het clubkanaal van United, waarin hij onder meer terugblikte op de samenwerking met Van Gaal. “Een geweldig mens. Hij heeft een soort schild om zich heen, als een schildpad, maar daaronder zit een hart. In eerste instantie is hij sterk en serieus, maar als je daar doorheen bent, kan hij ook heel emotioneel zijn.”

Volgens de middenvelder is Van Gaal een goed persoon en zegt Herrera een mooie periode onder Van Gaal te hebben meegemaakt. “Onder Van Gaal wonnen we de FA Cup, plaatsten we ons voor de Champions League en heb ik me persoonlijk ontwikkeld. Ik heb veel van hem geleerd, voor mij was het een mooie tijd.”

Ten Hag

Ook Ten Hag kon op lovende woorden rekenen van de Spanjaard, die vindt dat United er dit seizoen goed op staat. “Ik ben gecharmeerd van dit team en van deze manager.” Volgens Herrera is het nu wel een stuk lastiger prijzen winnen dan in de tijd onder Sir Alex Ferguson. “Sir Alex heeft het ongelooflijk goed gedaan, maar hij hoefde eigenlijk alleen te strijden met Arsenal en Liverpool. Ten Hag moet nu ook strijden met Chelsea, City, Tottenham en zelfs Newcastle United. Dat is niet makkelijk. Het is niet eenvoudig om manager van United te zijn.”

Verwacht jij dat Ten Hag in de komende drie jaar kampioen wordt met United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
  • Hij wordt vroegtijdig ontslagen
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie