Liverpool verliest van Union, Dallinga helpt Toulouse ronde verder

Liverpool heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten met een nederlaag bij het Belgische Union St. Gilles. De club van coach Jürgen Klopp, die al zeker was van de knock-outfase, verloor in Brussel met 2-1. Toulouse heeft zich als nummer 2 in de groep geplaatst voor de tussenronde door een 2-1-zege op LASK. Union gaat als nummer 3 naar de tussenronde in de Conference League.

Liverpool verliest met 2-1 van Union, Toulouse wint met dezelfde cijfers van LASK

Alle doelpunten in de Lotto Arena in de Belgische hoofdstad vielen in de eerste helft. Mohamed Amoura opende de score voor de thuisploeg. Jarell Quansah maakte op aangeven van Curtis Jones gelijk, maar Cameron Puertas scoorde opnieuw voor Union.

Cody Gakpo speelde de hele wedstrijd bij Liverpool. Ryan Gravenberch kwam na de rust in de ploeg. Met het oog op de competitiewedstrijd van zondag tegen Manchester United had trainer Klopp onder anderen aanvoerder Virgil van Dijk en aanvaller Mohamed Salah thuisgelaten.

Toulouse eindigde als tweede in de groep door een zege bij het Oostenrijkse LASK. Thijs Dallinga opende in de tweede helft de score in Linz. Na de gelijkmaker van Marin Ljubicic maakte Gabriel Suazo het tweede doelpunt voor de Franse ploeg.