Lewandowski verklaart spectaculaire WK-finale

Foto: Lewandowski verklaart spectaculaire WK-finale

De finale van het wereldkampioenschap in Qatar tussen Argentinië en Frankrijk was hoogstwaarschijnlijk toch wel de beste ooit: 3-3 en vervolgens strafschoppen. Maar… wáárom was de eindstrijd zo tumultueus? FC Barcelona-spits Robert Lewandowski heeft daar wel een verklaring voor!

In een interview met Sky Sports zegt de goalgetter: “Het was een van de beste finales in de geschiedenis. Ik denk dat het waarschijnlijk komt doordat de finale midden in het seizoen plaatsvond.”

“Voorafgaand aan het WK dacht iedereen, en ik ook, dat het ingewikkeld zou zijn om een WK in de winter te houden. Maar ik denk dat je in de finale hebt gezien wat de voordelen zijn”, aldus de Pool, voor wie de achtste finale tegen Frankrijk het eindstation was. “Normaal is de finale in juni of juli. Na 70 of 75 minuten zakt het tempo dan in. Maar nu waren alle spelers in staat om met hoge intensiteit en op de toppen van hun kunnen te spelen. Ze waren wel wat vermoeid door de wedstrijd, maar niet door het seizoen. Dat was het grote verschil.”

Jurriën Timber

Eerder liet Oranje-verdediger Jurriën Timber een soortgelijk geluid horen: “Voetbaltechnisch gezien was het heerlijk om in deze periode te spelen. Afgezien van de perfecte weersomstandigheden kwamen we hier in topconditie, omdat we niet zo moe waren als je normaal bent na een seizoen. Je kon merken dat de wedstrijden allemaal op een hoog tempo en met veel intensiteit werden gespeeld. De beste spelers presteerden goed, omdat ze in goede vorm verkeerden. Als de kans komt, zie ik dit graag nog een keer gebeuren.”

Scoort Lewandowski tegen Espanyol?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vaker in de winter spelen?

  • Ja!
  • Alsjeblieft niet
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie