Leeuwenburgh verkiest Cyprus boven interesse uit Nederland: “Om prijzen spelen”

Foto: Leeuwenburgh verkiest Cyprus boven interesse uit Nederland: “Om prijzen spelen”

Peter Leeuwenburgh heeft een akkoord bereikt met Apollon Limassol. De doelman heeft voor twee jaar getekend op Cyprus en wordt maandag medisch gekeurd, zo bevestigt de club. Hij sloeg aanbiedingen van twee Nederlandse teams af. “Hier kan ik om de prijzen spelen.”

Voormalig Ajax-doelman tekent bij topclub op Cyprus

Na zijn transfervrije vertrek bij FC Groningen gaf Leeuwenburgh tegenover SoccerNews.nl al aan dat zijn voorkeur in het buitenland lag. Apollon Limassol kon hem alles bieden waar hij op hoopte. “Het is één van de betere clubs van het land, die altijd in de top vier eindigt en regelmatig Europees voetbal haalt. De faciliteiten zijn goed en ze spelen in een nieuw stadion”, vertelt de keeper nu aan onze site. “Ik ben nog nooit op Cyprus geweest, maar ik heb goede verhalen gehoord. Een aangenaam klimaat, een mooie stad aan de kust en een serieuze club in een serieuze competitie.”

Afgelopen seizoen speelde Apollon in de Conference League tegen AZ. De thuiswedstrijd won de ploeg met 1-0. In Alkmaar werd het 3-2 voor AZ. “AZ had het lastig. Dat zegt iets over het niveau hier. De topclubs doen elk jaar mee in de Europese competities. Dat lijkt me mooi om mee te maken.” Leeuwenburgh kent de verhalen van spelers die op Cyprus hun salaris niet betaald krijgen, maar daar hoeft hij zelf niet bang voor te zijn. “Dit is een betrouwbare club en mijn zaakwaarnemers hebben het contract waterdicht gemaakt. Als er twijfels waren, was ik niet gegaan.”

Lees ook: Leeuwenburgh na rampjaar op zoek naar nieuwe club: “Zin in buitenlands avontuur”

Interesse uit Nederland

De voormalig doelman van Ajax, Cape Town City en FC Groningen vliegt morgen naar het eiland in de Middellandse Zee voor de medische keuring en traint maandag voor het eerst mee. Over zeven dagen moet hij klaar zijn voor de start van de competitie. “Ik heb mijn conditie en balgevoel op peil gehouden bij FC Groningen, dus dat zit goed. Ik heb nog de hele week om met mijn nieuwe team te trainen. Ik moet de namen en kwaliteiten van de spelers leren kennen, maar in principe is voetbal overal hetzelfde. Als je presteert, komt alles vanzelf.”

Leeuwenburgh verkoos Apollon Limassol boven twee clubs uit Nederland en opties uit België, Indonesië en Azerbeidzjan. “Nederland had niet mijn voorkeur en die verre oorden trokken mij nog niet. Ik ga richting de dertig en wil nog een aantal jaar door op een goed niveau. Als ik naar Indonesië zou gaan, is er een kans dat dat mijn eindstation wordt. Het kan daarna moeilijker zijn om terug te komen naar Europa. Ik blijf nu in de buurt en ga bij een serieuze club spelen, die ook Europees in beeld is.”

Geen vakantie vieren

De aangename leefomstandigheden op het eiland zijn voor Leeuwenburgh een grote plus, maar hij benadrukt dat hij niet gaat om vakantie te vieren. “Ik ga voor het voetbal en om te presteren, maar het is natuurlijk een voordeel dat het altijd lekker weer is. Op een vrije dag kan ik zomaar met mijn gezin op het strand belanden. Dat maakt het plaatje compleet. De club, de competitie, de stad en de korte afstand naar Nederland. Op alle gebieden is dit een mooie stap.”

Mooie stap voor Leeuwenburgh?

  • Ja, mooie bestemming!
  • Nee, ik was naar een ander land gegaan.
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie