Lazio stelt kampioensfeest Napoli uit, Inter doet goede zaken met monsterzege

Napoli heeft kampioensfeestje moeten uitstellen. Nummer twee Lazio won thuis van Sassuolo, waardoor de champagne in Napels nog even terug in de koeling moet. Internazionale haalde woensdagavond uit, terwijl AC Milan en AS Roma duur puntenverlies leden.

Lazio – Sassuolo

Na twee nederlagen op rij kon Lazio een nieuwe flater niet gebruiken. Napoli keek aandachtig mee naar het duel in Rome: puntverlies van de thuisploeg zou de Zuid-Italianen na 33 jaar weer kampioen maken. Om het mooie feest compleet te maken zullen veel supporters waarschijnlijk liever op eigen kracht kampioen worden. Lazio liet al snel blijken niet mee te willen werken. Na veertien minuten brak Felipe Anderson de ban: 1-0. Die ene goal bleef lang op het scoreboard staan, waardoor de spanning er continu was.

In de blessuretijd maakte invaller Toma Basic aan alle twijfels een einde en zette de eindstand op 2-0. Voor Lazio een zeer belangrijke zege in de strijd om een Champions League-ticket, Napoli kan het donderdag op eigen kracht doen als het op bezoek gaat bij Udinese.

Hellas Verona – Internazionale

Na zeges in de toppers tegen Juventus en Lazio rekende Inter zeer eenvoudig af met Hellas Verona. De thuisploeg hield het eerste half uur nog stand, maar daarna ging het rap met de goals. Met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in het elftal scoorde de Nerazzurri de eerste drie treffers binnen zes minuten. Aanvaller Adolfo Gaich was verantwoordelijk voor de 0-1 met een ongelukkige eigen treffer. Hakan Çalhanoglu en Edin Dzeko bepaalden de ruststand op 0-3.

De Bosnisch spits maakte na de pauze ook zijn tweede doelpunt. Collega-aanvaller Lautaro Martínez deed zijn duit in het zakje met eveneens twee goals. Zo profiteerde Inter volop van de flaters van AC Milan en AS Roma en staat het steviger op de vierde plaats.

35+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd