Lars Veldwijk doet boekje open over dronkenmansrit

Foto: Lars Veldwijk doet boekje open over dronkenmansrit

Eventjes geleden kwam naar buiten dat Suwon FC het contract van Lars Veldwijk per direct verscheurde nadat de spits door de Zuid-Koreaanse politie op was gepakt voor een dronkenmansrit. In gesprek met Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias van ESPN blikt hij openhartig terug.

‘Ontzettend stom, maar ik was echt niet helemaal lam’

Volgens diverse media blies Veldwijk 0.8 promille, maar dat is volgens hem niet waar. Hij claimt 0.19 te hebben geblazen; minder dan één glas. “Ik denk over de avond, want ik was eerst uit eten en daarna zijn we nog ergens anders heengegaan. Ik had wel wat meer op, maar ik heb dat geblazen, en ik was ook echt niet helemaal lam, want dan zou ik absoluut die auto niet instappen.”

Veldwijk was niet de eerste die in zijn situatie belandde in Zuid-Korea. “Het was al met twee andere buitenlandse spelers in anderhalf jaar tijd gebeurd, dus we waren op de hoogte. Die jongens waren de vorige dag meteen ontslagen door hun club, wij hebben er zelfs voorlichting over gehad en een presentatie dat het absoluut niet kan. Dus het is ontzettend stom van mezelf geweest. Ik was trending nieuws; BTS (K-popgroep, red.) was nummer één en ik was nummer twee die dag. Het was best wel heftig, ik ben toen ook tien dagen mijn huis niet uit geweest.”

Grote naam in Zuid-Korea

Veldwijk, de ex van BN’er Monica Geuze, lag nog tot december 2024 vast bij Suwon, nadat hij in 2020 overkwam van de nationale grootmacht Jeonbuk Hyundai. De oud-speler van onder meer Sparta en FC Groningen was dit seizoen al goed voor 8 goals en 5 assists in 21 competitiewedstrijden. In totaal stond hij voor Suwon 30 keer aan het kanon in 92 optredens.

Gaat Veldwijk nog op het hoogste niveau terugkeren?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie