Lachende Van Nistelrooy neemt Advocaat-tip ter harte

Foto: Lachende Van Nistelrooy neemt Advocaat-tip ter harte

PSV beleefde donderdag een eenvoudige bekeravond tegen ADO Den Haag. De Eindhovenaren wonnen simpel met 3-1 en plaatsten zich met de zege voor de halve finale van het bekertoernooi. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy was tevreden met de overwinning en genoot van het weerzien met Dick Advocaat.

Advocaat had ervoor gekozen om niet met de sterkste opstelling te starten en het veredelde B-elftal kon het PSV dan ook nauwelijks moeilijk maken. “Ik vond dat ze wel volle bak gingen van begint tot einde, maar ze konden niet zo’n stempel drukken als Spakenburg bij Utrecht”, vertelde Van Nistelrooy na afloop van het duel op de persconferentie.

De oefenmeester prees de start van zijn ploeg. “Het was lekker dat we vroeg op voorsprong kwamen, want je weet dat ADO onder Dick Advocaat heel weinig tegengoals heeft, omdat ze compact staan. Daar moet je even doorheen komen, dat gebeurde snel, daarna werden we alleen te slordig. Maar uiteindelijk een stabiele overwinning.”

Weerzien met Advocaat

Een leuke bijkomstigheid voor Van Nistelrooy was het weerzien met zijn oude leermeester Advocaat. “Ik noem hem nog steeds trainer, dat blijf je toch zeggen, als je onder iemand gewerkt hebt waar je heel veel respect voor hebt. Het was geweldig om hem even te zien. We zijn ook nog een klein beetje collega’s geweest, want we waren op een gegeven ogenblik allebei assistent van Danny Blind bij het Nederlands elftal.”

Van Nistelrooy noemde het geweldig om Advocaat nog even te kunnen spreken. “Hij heeft altijd een warme persoonlijkheid, we hadden nog een kort gesprekje over de families. Dan weet je ook meteen waar het om draait. En je ziet ook weer zijn hand bij ADO, dat is altijd mooi om te zien. Hij is bij elke club of land dat hij heeft getraind, altijd succesvol geweest. Dat is heel knap.”

Volgens de PSV-trainer had de ervaren Advocaat geen specifieke tips voor zijn vroegere pupil, maar had Van Nistelrooy de ervaren oefenmeester wel wat horen zeggen. “Ik hoorde hem iets zeggen over dat ik de aanvallers vrij liet om op intuïtie te spelen. Dat vond hij goed, dat ik dat deed. Dus dan ga ik daar maar mee door”, grapte de PSV-trainer.

Wint PSV dit seizoen de beker?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie