Kuijt legt uit waarom hij bij ADO in een ‘heel onveilig omgeving’ werkte

Foto: Kuijt legt uit waarom hij bij ADO in een ‘heel onveilig omgeving’ werkte

Dirk Kuijt miste als trainer van ADO Den Haag het vertrouwen van de clubleiding. De Katwijker stelt dat hij en toenmalig technisch directeur Daryl Janmaat in de Hofstad aan hun lot werden overgelaten.

Kuijt en Janmaat deden zondagochtend hun verhaal in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Hierin wordt duidelijk dat het duo op meer steun en geduld rekende eerder dit seizoen bij ADO. De aanvaller van weleer werd in de zomer aangesteld als nieuwe trainer, maar moest vanwege de slechte resultaten al na zeventien duels zijn biezen pakken. Dick Advocaat werd aangesteld als opvolger, en hij kreeg de ploeg wél aan de praat.

Ommekeer

Deze ommekeer had Kuijt ook kunnen inzetten, meent hij. “Ik was heel erg gebrand om door te gaan en die play-offs nog te halen. Ik denk dat dat erin had gezeten”, klinkt het. “Ik begrijp dat er voor een club een moment komt dat je een beslissing moet nemen, dat je niet doorgaat met een trainer. Al is dat een beetje onwerkelijk, want in elke andere branche krijg je veel meer tijd om iets te bewerkstelligen.”

Kuijt vond dat hij en Janmaat als nieuwe gezichten van de club meer op hun bordje kregen dan wenselijk was. “Ik denk dat Daryl en ik in een heel onveilige omgeving hebben gewerkt, dat we vaak meer met randzaken bezig moesten zijn dan met ons vak. Ik als trainer en Daryl was volgens mij meer een technisch directeur in opleiding in plaats van dat hij meteen technisch directeur moest worden. Als je dan gelijk op de eerste dag op de foto staat met nieuwe spelers van wie je eigenlijk niet weet wie ze echt zijn, dan kom je in een onveilige situatie terecht.”

Janmaat

Janmaat beaamt deze woorden van zijn oud-ploeggenoot. De nieuwe technische man zou ondersteuning krijgen van Ignacio Beristain, die door aandeelhouder Bolt naar voren was geschoven. Zo ver kwam het echter niet. “Hij heeft dat niet gedaan, maar hij is zelf ook nog nooit technisch directeur geweest. Dus achteraf denk ik dat je een ervaren iemand naast mij had moeten zetten of mij anders gewoon niet had moeten aanstellen”, aldus de oud-international.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 13 maart 2023 20:00.

Heeft de ADO-leiding hierin gefaald?

  • Absoluut
  • Dat niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie