Kroatië-Marokko pijnlijk affiche voor de Belgen: “Maakt blamage alleen maar groter”

Foto: Kroatië-Marokko pijnlijk affiche voor de Belgen: “Maakt blamage alleen maar groter”

De Belgen zullen met een wrang gevoel naar de troostfinale van het WK hebben gekeken. De strijd om de derde plaats ging uitgerekend tussen Kroatië en Marokko (2-1), de twee landen die de Rode Duivels aftroefden in de groepsfase.

België ging verrassend met 2-0 onderuit tegen de Marokkanen, die zo hun eerste overwinning boekten in Qatar. Tegen Kroatië (0-0) kwam het niet verder dan een doelpuntloze remise, waardoor onze zuiderburen verrassenderwijs de groep niet doorkwamen. Door de prestaties van Marokko en Kroatië later in het toernooi is het misschien toch een minder grote flater, als dat het in eerste instantie leek. Een excuses voor de minderde prestatie is het echter allerminst.

Belgische analist/commentator Peter Vandenbempt vindt het juist extra pijnlijk dat precies deze landen zover doorstootten. “Natuurlijk was dit een mega-gemiste kans”, zegt hij tegenover De Morgen. “Men probeert ons nu wijs te maken dat het toch niet zo simpel was in die poule, maar je moet je, als Belgische international, toch vooral voor het hoofd slaan dat twee landen met veel minder kwaliteit de halve finales hebben bereikt en jij niet. Dat maakt de blamage alleen maar groter.”

Belgische afgang

Vandenbempt is duidelijk: dit WK was een fiasco voor Robert Martínez en zijn ploeg. “Het EK was al een halve afgang, dit was een hele. Met opgeheven hoofd, hoor ik dan zeggen. Neen, met de kop in de grond, zo zijn ze eruit gegaan. Die vijfentwintig goede minuten tegen Kroatië vertekenen de realiteit dat ze al na twee wedstrijden uitgeschakeld hadden kunnen zijn.”

Enorme blamage België?

  • Zeg dat wel!
  • Nee, Kroatië en Marokko zijn topploegen
515+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie