Koploper PEC Zwolle heeft wél succes met andere Schreuder-telg

Koploper PEC Zwolle met trainer Dick Schreuder, broer van de vorige week bij Ajax ontslagen Alfred Schreuder, verstevigde met een 1-2 zege maandagavond bij Roda JC de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

De Zwollenaren kwamen via Lennart Thy en de door Feyenoord begeerde Thomas van den Belt in het eerste bedrijf op een 0-2 voorsprong in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De thuisclub had weinig in te brengen tegen de lijstaanvoerder, maar wist een kwartier voor tijd via Lennard Hartjes toch de aansluitingstreffer aan te tekenen. Daar bleef het echter bij.

Scoreverloop Roda-PEC: 0-1 (32′) L. Thy, 0-2 (37′) T. van den Belt, 1-2 (73′) L. Hartjes

Andere Keuken Kampioen Divisie-duels

Het ploeterende Willem II, dat zeker ook ambities heeft om te promoveren, verloor teleurstellend bij de beloften van Jong PSV. Matthias Verreth opende namens de Tilburgse gasten de score na nauwelijks drie minuten spelen. Het duurde tot dik zeventig minuten voetballen toen de Eindhovense beloften de gelijkmaker op het scorebord zetten via Mohamed Nassoh.

Vijf minuten voor tijd mochten de PSV’ers wederom juichen door een doelpunt van Jason van Duiven. Jeremy Bokila leek echter Willem II aan de andere kant op de valreep nog een punt te bezorgen, maar in blessuretijd was het Isaac Babadi die de thuisclub aan de overwinning hielp: 3-2.

In Utrecht speelde de Graafschap gelijk tegen de beloften van de plaatselijke FC. Voor de Superboeren maakte Rio Hillen het doelpunt in de tweede helft, nadat Aurelio Oehlers de score had geopend voor de ploeg van trainer Darije Kalezic.

11:45
3+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
3+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
24+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
33+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
12+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”