Kopenhagen testte Haaland af: “Zijn 200 miljoen verschuldigd”

Foto: Kopenhagen testte Haaland af: “Zijn 200 miljoen verschuldigd”

Vier jaar geleden heeft FC Kopenhagen dé kans laten lopen om Erling Haaland binnen te halen. De destijds 18-jarige spits werd afgetest door de Deense topclub, iets waar ze later heel wat spijt van zouden krijgen.

“We hadden waarschijnlijk wel alles moeten doen om hem te halen, ja”, zegt Jacob Neestrup, de huidige hoofdtrainer van Kopenhagen. De oefenmeester had destijds de leiding over de Onder 17 -ploeg, Haaland trainde bij hem mee. “Je kon zien dat hij een heel goede speler was. Ik weet niet meer waarom we hem niet hebben vastgelegd. Maar talentontwikkeling en talentidentificatie zijn ook heel ingewikkeld.”

200 miljoen euro 

De hoofdstedelingen treffen dinsdagavond Manchester City, waar Haaland tegenwoordig furore maakt. Vorige week slachtte de Engelse grootmacht Kopenhagen met 5-0 in het Etihad Stadium. Haaland vond tweemaal het net en werd in de rust gewisseld. “Stale Stolbakken was in 2017 trainer van Kopenhagen en hij zegt heel vaak tegen mij dat we de club 200 miljoen euro schuldig zijn. Het was niet makkelijk toen om in het elftal te komen. We hadden toen ook een erg goed team.”

Toentertijd kwam Haaland nog uit in eigen land voor Molde FK. In 2019 pikte Red Bull Salzburg de Scandinaviër op, een jaar later maakte hij de move naar Borussia Dortmund. Daar werd Haaland een van de meeste gewilde spelers ter wereld. Hij koos afgelopen zomer voor City, waar hij momenteel record op record breekt met zijn productie.

TIP: 5.50 als Haaland scoort én een assist geeft vanavond!

FC Copenhagen coach Neestrup: We should’ve signed Haaland when we had the chance https://t.co/ogL9b7xgdP #football #news #sport pic.twitter.com/bKL6V1bPix

— DAVID PREMIER (@davidpremier) October 6, 2022

Blunder van jewelste?

  • Ja, zeg dat wel
  • Hoeft niet hoor
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie