Kökcü verovert ook buiten het veld harten: “Nog mooier dan drie punten”

Foto: Kökcü verovert ook buiten het veld harten: “Nog mooier dan drie punten”

Orkun Kökcü is dit seizoen enorm gegroeid. Niet alleen als voetballer, maar ook als aanvoerder en als mens. Afgelopen weekend liet de Turk zich weer van zijn beste kant zien door na afloop van de zege op Excelsior (0-2) nog even langs te gaan bij enkele terminaal zieke fans op de tribune.

Feyenoorder Kökcü knuffelt terminaal zieke fans in Kralingen

Kökcü gaf de twee heren een knuffel en praatte uitgebreid met ze. De gepensioneerde verpleegkundige Jan van Katwijk zag het gebeuren en vertelt vandaag in De Telegraaf: “Zo’n jongen hoeft dat natuurlijk niet te doen. Maar na een eerste praatje kwam hij later nog terug met twee shirts. Ik was zo blij voor de man die ik samen met zijn twee zoons begeleidde. Hij zou komende zondag eigenlijk naar de kampioenswedstrijd in De Kuip gaan. Om het tot die tijd vol te houden, onderging hij zelfs een extra chemo. Vorige week werd echter duidelijk dat hij die wedstrijd waarschijnlijk niet meer zou halen. Dankzij fantastische lastminute-hulp van Excelsior kon hij nu bij deze bijna-kampioensderby terecht.”

De 72-jarige Kees Nooren, een van de twee terminaal zieke fans in het Van Dongen & De Roo-stadion, zei al tegenover RTV Rijnmond: “Kökçü vroeg of ik had genoten van de wedstrijd. En hij wenste mij heel veel sterkte. Ik kreeg ook nog zijn shirt cadeau, met daarop veel handtekeningen van de andere spelers. Hij is een bere-aanvoerder.” Nooren heeft niet lang meer, maar maakt er nog het beste van. “Ik heb zondag mijn eigen kampioensfeest gevierd.”

‘Our captain!’

Het fragment werd door een cameraman van ESPN vastgelegd en ging viral op Twitter. “Dit is nog mooier dan de drie punten”, reageert Twitteraar Joost Broekman. “Kökçü our captain!”

Kökcü is een voorbeeld-captain

  • Eens
  • Dat niet
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie