Kökçü over Klassieker: ‘Dus zondag maakt zeker wat los bij me’

Foto: Kökçü over Klassieker: ‘Dus zondag maakt zeker wat los bij me’

Orkun Kökçü kan niet wachten op aanstaande zondag; dan is het tijd voor een nieuwe Klassieker, in de Kuip tussen koploper Feyenoord en het tobbende Ajax. De middenvelder is er meer dan klaar voor.

Kökçü maakte nog nooit een Klassieker met publiek mee in Rotterdam, ook al speelt hij al sinds 2018 voor de hoofdmacht. “Het maakt heel veel nieuwsgierigheid los. Ik heb intussen 150 officiële wedstrijden gespeeld voor Feyenoord, maar nooit een Klassieker met publiek. Dus zondag maakt zeker wat los bij me”, vertelt hij aan Voetbal International.

Geloof in de Coolsingel

Bij een zege worden de titelkansen wel héél erg groot voor Feyenoord. Kökçü schat in: “We staan nu bovenaan. Als we daar over een maand nog steeds staan, durf ik te zeggen dat we een goede kans maken. We moeten nu bescheiden blijven, hard werken en geloven dat het kan.”

Afgelopen zomer was hij juist nog dicht bij een vertrek. “Omdat er een speler bij een grote club niet vertrok, anders hadden ze mij genomen. Toen dat niet doorging, vond ik het heel even vervelend. Er gingen bij ons zo veel spelers weg. Tijdens die window heb ik met Arne Slot gesproken. Letterlijk zei ik: trainer, ik wil voor prijzen spelen, maar iedereen gaat weg! Slot moest erom lachen: ik kan je niet beloven dat we prijzen gaan winnen, maar competitief zullen we wel zijn, zei hij. En moet je nu kijken…”

Gaat Feyenoord kampioen worden?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Kökçü scoren zondag?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie