Koeman velt zijn oordeel over optreden Cillessen tegen Frankrijk

Foto: Koeman velt zijn oordeel over optreden Cillessen tegen Frankrijk

Jasper Cillessen krijgt nogal wat kritiek voor zijn optreden tegen Frankrijk, waar de NEC-doelman er zeker bij één van de vier tegengoals absoluut niet goed uitzag. Toch vond bondscoach Ronald Koeman niet dat de Groesbeker schuldig is geweest aan een blunder.

Koeman beschermt Cillessen na vier Franse tegengoals

“Dat hebben we – en met name Patrick Lodewijks (keeperstrainer, red.) – geanalyseerd en besproken. Buiten de goals en de vrije trap, denk ik dat zijn positie iets te ver terug was”, zegt Koeman op de persconferentie vandaag richting Gibraltar-thuis, aanstaande maandagavond in De Kuip.

Bij de 2-0 van Dayot Upamecano ging Cillessen zeker niet vrijuit, waar hij een bal uit een vrije trap via zijn borst van zich af liet glijden. “Als-ie een meter…. dan had hij misschien iets meer kunnen doen, maar het was wel een geweldige bal”, stelt Koeman.

“Het zijn voor keepers altijd moeilijke ballen die erin worden gedraaid, maar hij was ver weg, dus wij vonden dat zijn positie iets meer naar voren had moeten zijn. Dat was een twijfeltje, maar voor de rest niet.”

Keepersgilde Oranje

De andere doelmannen in de Oranje-selectie zijn Bart Verbruggen en Mark Flekken. Justin Bijlow en Andries Noppert zitten geblesseerd thuis.

Beide teams scoren bij Oranje – Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Cillessen is momenteel de beste keeper voor Oranje

  • Eens
  • Oneens
3312+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie