‘Koeman stunt met vaste Oranje-basisplek’

Foto: ‘Koeman stunt met vaste Oranje-basisplek’

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn eerste Oranje-selectie bekendgemaakt en daarin vinden we de naam van de piepjonge doelverdediger Bart Verbruggen terug. De goalie doet het geweldig bij het Belgische RSC Anderlecht en onze zuiderburen denken dan ook dat hij weleens de vaste sluitpost van het Nederlands elftal kan worden!

Bart Verbruggen eerste keeper bij Oranje?

Het Algemeen Dagblad schrijft over de uitverkiezing van het talent: “De vraag is eigenlijk niet meer óf Verbruggen wordt opgeroepen voor Oranje, maar juist óf hij ook meteen de nummer één onder de lat is onder de nieuwe bondscoach. Dat vinden in ieder geval de Belgische media…”

Gisteren zorgde Verbruggen met Anderlecht voor een stuntje in de Conference League, want de Brusselaars knikkerden Villarreal (misschien wel dé favoriet voor de eindzege) uit het toernooi. Na afloop verscheen de kersverse Oranje-klant voor de camera van Sporza, dat hem vroeg of hij niet gewoon de eerste keeper moet zijn bij het Nederlands elftal… “Pfoe, dat weet ik niet eerlijk gezegd. Dat is van latere zorg.” Oefenmeester Brian Riemer van RSCA was lyrisch over het spel van zijn goalie: “Het was echt aan Bart te danken dat we geen verlenging hoefden te spelen.”

Superheld Verbruggen

De krant Het Nieuwsblad heeft het vandaag over ‘superheld Verbruggen’: “De vader van Thibaut Courtois (keeper Real Madrid, red.) was aanwezig, maar hij zal toch echt onder de indruk zijn geweest van de doelman. In de wedstrijd tegen Villarreal schoten de Spanjaarden 24 keer op doel. Vebruggen stopte 9 cruciale ballen. Twee saves in de tweede helft waren fenomenaal.”

Het AD voegt daar nog aan toe: “Verbruggen staat sinds begin dit jaar onder de lat van Paars-Wit. Door de matige prestaties in het najaar besloot de technische staf van Anderlecht om Verbruggen voor de leeuwen te gooien en routinier Hendrik van Crombrugge te slachtofferen. Tot op heden heeft die keuze voor zowel Anderlecht als Verbruggen uitstekend uitgepakt.”

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Eerste keeper?

  • Waarom niet?
  • Nee!
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie