Koeman reageert: ‘Als nummer 3 heb je nog een play-off’

Foto: Koeman reageert: ‘Als nummer 3 heb je nog een play-off’

Ronald Koeman vreest de EK-kwalificatie met Oranje niet. Aan de vooravond van zijn eerste voorselectie van zijn tweede periode bij het Nederlands elftal geeft hij aan dat hij ervan overtuigd is dat Oranje het EK 2024 haalt. “Zelfs als derde heb je nog een play-off aan het einde van de rit.”

Koeman reageert op de YouTube-pagina van OnsOranje op vragen van fans. De eerste vraag is van Davy (wellicht Klaassen), die wil weten hoe het voelt om terug te zijn als bondscoach van Oranje. “Ik ben erg trots net als toen ik als eerste keer bondscoach van het land werd. Het voelt goed en deze keer kom ik weer terug in een situatie waarvan je al wist hoe het is. Dat voelt goed.”

‘Frankrijk-thuis was de beste wedstrijd uit mijn eerste periode’

Koeman opent zijn tweede periode bij Oranje met een uitwedstrijd bij Frankrijk. Dat zal de eerste wedstrijd zijn in de EK-kwalificatiecampagne. Verder speelt Nederland in de kwalificatiegroep B tegen Gibraltar, Griekenland en Ierland. Voor Koeman is het mooi dat hij tegen Frankrijk begint. Daar heeft hij namelijk mooie herinneringen aan. “Nederland tegen Frankrijk in De Kuip was de beste wedstrijd uit mijn eerste periode. Uit verloren we (2-1 red.) en thuis wonnen we (2-0). Toen zag je het verschil in niveau tussen die twee wedstrijden. Frankrijk is zo’n sterk land. Als je er dan voor kan zorgen dat Mbappé niet gevaarlijk wordt. Dan heb je een geweldige wedstrijd gespeeld.”

Koeman kijkt ook alvast vooruit naar de eerste wedstrijd in Nederland. Op 27 maart speelt Oranje namelijk in De Kuip tegen Gibraltar. “Dan moet je de honger hebben om veel doelpunten te maken. Het is een wedstrijd die je moet winnen en ook een aantal goals moet maken. Het gaat wel lastig worden want kleintjes kunnen tegenwoordig met z’n allen ook heel goed verdedigen”, waarschuwt Koeman. “Maar ik kijk er erg naar uit. De sfeer is goed als iedereen in oranje is gekleed. De Kuip is ook een stadion die altijd voetbalsfeer ademt. Geweldig stadion om te spelen.”

Kwalificatie voor het EK in Duitsland is volgens Koeman niet 1-2-3 gepiept. “Ik denk dat we een moeilijke loting hebben”, zegt Koeman. “We hebben natuurlijk Frankrijk in de groep, finalist van het afgelopen WK. Griekenland is een land dat de laatste tijd beter speelt en resultaten haalt. De Ieren zijn altijd van die vechters, dus dat is ook niet makkelijk. En dan Gibraltar. Met alle respect, maar daar moet je natuurlijk goede scores tegen behalen.” Hoewel de bondscoach spreekt van een lastige loting vindt hij dat Oranje aan zijn stand verplicht is om zich te kwalificeren voor het EK. “We gaan uit van het feit dat we zeker één of twee worden in de poule.”

Lees ook: Koeman gaat voor grote metamorfose Oranje

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 maart 2023 23:04.

Kwalificeert Nederland zich makkelijk voor het EK?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
51+
Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”
23:29
19+
Twente moet het weken stellen zonder steunpilaar
23:06
171+
Giménez reageert stellig op transfergeruchten
22:47
34+
Frisse wind bij Rode Duivels: “Concurreren met de andere toplanden”
22:23
178+
Gemeente Rotterdam begint voorbereidingen huldiging Feyenoord
21:59
72+
Ronaldo is ‘een beter mens geworden’ na vertrek bij United
21:35
68+
“Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen”
21:11
175+
‘Eredivisie-topclub zit achter Pepi aan’
20:47
36+
‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen
20:24
156+
AZ wijkt uit naar groter stadion door belangstelling Youth League
20:01
241+
‘Advocaat stopt als hoofdtrainer van ADO’
19:38
188+
Blind krijgt lastige gewetensvraag: “De beste bondscoach?”
19:15
30+
Van Aken vermoedelijk lang uit roulatie bij Heerenveen
19:01
0+
Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie
18:43
629+
“Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”
18:36
9062+
‘Tom Egbers-verhaal krijgt nieuwe wending’
17:53
0+
‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’
17:30
121+
Depay mist De Jong bij Nederlands elftal
17:17
49+
Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal
16:46
333+
‘Opstellingsadvies voor Ronald Koeman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie