Koeman reageert: ‘Als nummer 3 heb je nog een play-off’

Foto: Koeman reageert: ‘Als nummer 3 heb je nog een play-off’

Ronald Koeman vreest de EK-kwalificatie met Oranje niet. Aan de vooravond van zijn eerste voorselectie van zijn tweede periode bij het Nederlands elftal geeft hij aan dat hij ervan overtuigd is dat Oranje het EK 2024 haalt. “Zelfs als derde heb je nog een play-off aan het einde van de rit.”

Koeman reageert op de YouTube-pagina van OnsOranje op vragen van fans. De eerste vraag is van Davy (wellicht Klaassen), die wil weten hoe het voelt om terug te zijn als bondscoach van Oranje. “Ik ben erg trots net als toen ik als eerste keer bondscoach van het land werd. Het voelt goed en deze keer kom ik weer terug in een situatie waarvan je al wist hoe het is. Dat voelt goed.”

‘Frankrijk-thuis was de beste wedstrijd uit mijn eerste periode’

Koeman opent zijn tweede periode bij Oranje met een uitwedstrijd bij Frankrijk. Dat zal de eerste wedstrijd zijn in de EK-kwalificatiecampagne. Verder speelt Nederland in de kwalificatiegroep B tegen Gibraltar, Griekenland en Ierland. Voor Koeman is het mooi dat hij tegen Frankrijk begint. Daar heeft hij namelijk mooie herinneringen aan. “Nederland tegen Frankrijk in De Kuip was de beste wedstrijd uit mijn eerste periode. Uit verloren we (2-1 red.) en thuis wonnen we (2-0). Toen zag je het verschil in niveau tussen die twee wedstrijden. Frankrijk is zo’n sterk land. Als je er dan voor kan zorgen dat Mbappé niet gevaarlijk wordt. Dan heb je een geweldige wedstrijd gespeeld.”

Koeman kijkt ook alvast vooruit naar de eerste wedstrijd in Nederland. Op 27 maart speelt Oranje namelijk in De Kuip tegen Gibraltar. “Dan moet je de honger hebben om veel doelpunten te maken. Het is een wedstrijd die je moet winnen en ook een aantal goals moet maken. Het gaat wel lastig worden want kleintjes kunnen tegenwoordig met z’n allen ook heel goed verdedigen”, waarschuwt Koeman. “Maar ik kijk er erg naar uit. De sfeer is goed als iedereen in oranje is gekleed. De Kuip is ook een stadion die altijd voetbalsfeer ademt. Geweldig stadion om te spelen.”

Kwalificatie voor het EK in Duitsland is volgens Koeman niet 1-2-3 gepiept. “Ik denk dat we een moeilijke loting hebben”, zegt Koeman. “We hebben natuurlijk Frankrijk in de groep, finalist van het afgelopen WK. Griekenland is een land dat de laatste tijd beter speelt en resultaten haalt. De Ieren zijn altijd van die vechters, dus dat is ook niet makkelijk. En dan Gibraltar. Met alle respect, maar daar moet je natuurlijk goede scores tegen behalen.” Hoewel de bondscoach spreekt van een lastige loting vindt hij dat Oranje aan zijn stand verplicht is om zich te kwalificeren voor het EK. “We gaan uit van het feit dat we zeker één of twee worden in de poule.”

Lees ook: Koeman gaat voor grote metamorfose Oranje

Kwalificeert Nederland zich makkelijk voor het EK?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:09
0+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
28+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
56+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
45+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
439+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
93+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
33+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
217+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
482+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
113+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
153+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
282+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
305+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
174+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
175+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie