Koeman over Sneijder: “Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren”

Foto: Koeman over Sneijder: “Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren”

Wesley Sneijder wil graag het trainersvak inrollen, maar niet via de gebruikelijke weg (een KNVB-cursus). In de toekomst wil de oud-international het liefst deel uit gaan maken van de technische staf van de bondscoach, Ronald Koeman.

“Ik sprak Wesley laatst bij de loting voor de Nations League. Hij wil de cursus op maat”, vertelt Koeman in de Youtube-serie Bij Andy in de auto, van Andy van der Meyde. “Daar zit iets in, maar je moet ook andere dingen leren. Wesley staat er best wel open voor. Maar toen wij het er over hadden, zei hij: ‘Ik ben dan manager, het gaat dan alleen maar om het managen van een man of 25, 30′.”

Koeman vindt dat er al meegedacht wordt met Sneijder. “Ik vind wel dat de KNVB moet kijken: wat kun je doen voor dat soort jongens? Arjen Robben, Robin van Persie… maar Van Persie doet gewoon de cursus zoals die is, net als John Heitinga natuurlijk. Die hebben geleidelijk die stappen gezet. Wesley ziet dat iets anders. Daarover moet je in gesprek om te kijken wat het beste voor hem is.”

‘Hoeft geen vier jaar te duren’

In de ogen van Koeman wil Sneijder zich louter richten op ‘het managen van een groep mensen’. “Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren, maar je moet ook van alle andere onderdelen iets meekrijgen. Dan hoeft dat geen vier jaar te duren, daar ben ik het wel mee eens. Ik heb het toen in een jaar tijd gedaan, samen met Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Johan Neeskens. Dat had Guus Hiddink geregeld bij de KNVB. Dat was perfect. Als ik het vier jaar lang had moeten doen, van begin tot einde, had ik het misschien helemaal niet gedaan.”

Sneijder, die in 2019 stopte met profvoetbal, sprak onlangs al zijn grote ambitie uit: “Het is duidelijk dat ik richting het trainingscircuit wil. Hoe we dat gaan doen, of ik dat wel of niet met Koeman ga doen… Ik ga me daar de komende tijd wel op richten”, vertelt Sneijder op Radio538. “Of ik het ambieer? Zeker weten. Het is het mooiste wat er is, om bij de nationale ploeg te lopen. Helemaal met een leermeester als Ronald Koeman.” Een tijd terug sprak Sneijder ook al met UEFA-baas Aleksander Ceferin over een eventuele optie om via de Europese voetbalbond een trainersopleiding te doen.

Dick Advocaat gelooft er wel in

In Veronica Offside zei Dick Advocaat onlangs al dat hij wel potentie ziet in Sneijder als hoofdtrainer. “Of ik een coach in Wesley zie? Ja, helemaal. Ik denk echt dat hij een goede manager zou zijn. In Engeland zou hij het geweldig kunnen doen. Daar kun je je staf meenemen en Wesley weet echt wel wat zijn kwaliteiten zijn. De hele wereld kent hem, hij spreekt zijn talen, hij kent de wereld én hij is recordinternational van Oranje. Dat is nogal wat. Ik geloof er heilig in dat hij het goed zou kunnen doen in Engeland, ook omdat hij echt een uitgesproken mening heeft. Het is, in de goede zin van het woord, ook een spel met mensen. Daar is hij goed in.”

Wint Nederland het EK 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij in Sneijder een toekomstig toptrainer?

  • Ja
  • Nee
696+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie