‘Koeman moet bouwen op achtergebleven puinhopen bij Oranje’

Foto: ‘Koeman moet bouwen op achtergebleven puinhopen bij Oranje’

Het derde ambt van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal kwam vorige week tot een einde door de uitschakeling tegen Argentinië. Nu maakt men zich in Zeist op voor de terugkeer van Ronald Koeman als bondscoach, ingaande op 1 januari 2023.

“Koeman is dolblij dat zijn voorganger heeft gefaald op het WK”, schrijft Valentijn Driessen vandaag in De Telegraaf. “Een wereldtitel, maar zelfs een finale, of halve finale zou een ondraaglijke hypotheek hebben gelegd op zijn tweede ambtsperiode in Zeist. Altijd zou de onvermijdelijke schaduw van de almachtige Van Gaal boven hem zweven. Die nachtmerrie is Koeman bespaard gebleven. Hij moet bouwen op achtergebleven puinhopen.”

‘Terug naar 4-3-3’

Driessen denkt verder dat Koeman af zal stappen van de 5-3-2 formatie van Van Gaal. “Maar als pragmaticus Koeman incidenteel teruggrijpt naar 5-3-2 zoals in zijn Feyenoord-periode, valt dat te billijken. Tot het WK 2026 zijn er drie tussentijdse afrekenmomenten. De komende negen maanden moet Oranje zich kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland, het EK zelf en volgende zomer wacht de Final Four in de Nations League in eigen land met Kroatië, Spanje en Italië.”

De journalist besluit zijn relaas: “Voldoende gelegenheid om te zien hoe Ronald Koeman omgaat met Van Gaals derde erfenis bij Oranje. En in hoeverre hij de kernwaarden van het avontuurlijke Nederlandse voetbal, waarbij niet verliezen ondergeschikt is aan spelen om te winnen, op de juiste waarde inschat.”

Nederland Europees Kampioen in 2024?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dar Koeman teruggaat naar 4-3-3?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie