Koeman denkt aan Feyenoord-kwartet

Foto: Koeman denkt aan Feyenoord-kwartet

Ronald Koeman maakt vrijdag zijn eerste voorselectie van zijn tweede periode als bondscoach bekend. Oranje gaat er onder Ronald Koeman een heel stuk anders uitzien dan onder voorganger Louis van Gaal. Koeman gaat namelijk shoppen bij Feyenoord. De geblesseerde keeper Justin Bijlow zal er niet bij zijn, maar andere Feyenoorders hebben deze dagen hun telefoon niet op stil staan.

Lees ook: Op deze keepers heeft Koeman een oogje

Quinten Timber en Bijlow zijn geblesseerd, maar in het Feyenoord-kamp wordt deze week toch volop gesproken over Oranje. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en ook Javairô Dilrosun hopen meer dan ooit op een belletje uit Zeist.

Feyenoord is de koploper van de Eredivisie en doet nog mee om de prijzen in de Europa League en KNVB Beker. Die unieke prestatie is natuurlijk ook de nieuwe bondscoach Koeman opgevallen. Hij wil zijn stempel drukken op Oranje en denkt daarbij aan een kwartet Feyenoorders. Koeman praat deze dagen veel met zijn assistent Sipke Hulshoff, niet heel toevallig ook de adjudant van Feyenoord-coach Arne Slot. Een rits Feyenoorders zit in de hoofd van Koeman. De ene voor een basisplaats, de ander zit dicht tegen de voorselectie aan.

Lutsharel Geertruida verdient al meer

Lutsharel Geertruida zal als enige van het Feyenoord-kwartet zwaar teleurgesteld zijn als hij vrijdag niet is opgeschreven in de Oranje-voorselectie. De 22-jarige verdediger is sterkhouder van Feyenoord en Jong Oranje en kan uit de voeten als rechtsback en rechter centrale verdediger. Toen Arne Slot hem nodig had in de centrale defensie paste hij zich moeiteloos aan en is hij wekelijks uitblinker.

Geertruida is kopsterk, zit tegenwoordig overal tussen en heeft een fraaie lange pass in de benen. Koeman kan eigenlijk niet meer om Geertruida heen en misschien zit er zelfs veel meer in dan alleen een plek in de voorselectie. Virgil van Dijk is samen met zijn club Liverpool uit vorm, Stefan de Vrij komt niet meer aan spelen toe bij Inter en Jurriën Timber deelt mee in de malaise bij Ajax. Louis van Gaal had Geertruida al op het oog en nu heeft de verdediger ook die laatste stapjes gezet op weg naar het grote Oranje. Misschien wordt het zelfs een hele grote stap.

Quilindschy Hartman laat Curaçao links liggen

Hij is geboren op Curaçao, maar toen Koeman hem vorige week belde zei hij gelijk ja. Natuurlijk wil Quilindschy Hartman spelen voor het Nederlands elftal. De linksback van Feyenoord is inmiddels dé linksback van Feyenoord en dan speel je je automatisch in de picture van de nieuwe bondscoach. Bovendien is de linksbackpositie een zorgenkindje voor Koeman.

Tyrell Malacia lijkt onbetwist te zijn op die positie. Al staat hij niet elke wedstrijd in de basis bij Erik ten Hag, toch staat hij wel in de top 10 van meeste speelminuten bij Manchester United. Daley Blind sprokkelt spaarzame minuten bij Bayern München en Owen Wijndal zit op de bank bij Ajax.

Dan kom je dus uit bij Hartman. De onverschrokken Hartman gaat voorop in de strijd, maar maakt daardoor wel wat foutjes. Dat weet hij vaak weer recht te zetten, door zijn doorzettingsvermogen. Hartman is niet alleen verdedigend sterk, maar kan met zijn snelheid en berenlongen ook die hele linkerkant bestrijken. Hij heeft bovendien een goede voorzet in huis. Nieuwe aankoop Marcos López verwees hij al naar de bank bij Feyenoord en nu is hij klaar voor de selectie van Oranje.

Quilindschy Hartman lijkt te profiteren van de problemen op links bij Oranje

Mats ‘Sergio’ Wieffer

Mats Wieffer wordt liefkozend Sergio genoemd door zijn ploeggenoten. Zij zien in Wieffer namelijk gelijkenissen met Sergio Busquets. Zo goed als de Spaanse routinier van FC Barcelona is hij bij lange na niet en zal hij waarschijnlijk ook nooit worden, maar Wieffer heeft wel ongelooflijk veel potentie. Net als Geertruida viel het puzzelstukje Wieffer plots perfect in de puzzel van Arne Slot. De Feyenoord-coach wilde dolgraag Ramiz Zerrouki van FC Twente halen in de winter, maar Wieffer zorgde dat die wens gekoeld werd.

Niemand bij Feyenoord lijkt kalmer dan Wieffer. Als hij de bal heeft lijkt het spelletje heel simpel. Wieffer ziet de ruimtes en strooit met simpele passjes, die eigenlijk helemaal niet zo makkelijk zijn. Daarnaast heeft hij op dit moment zoveel zelfvertrouwen dat hij ook een balletje van 20 meter in de kruising rost of een Zidane-pirouette maakt. Alles moet wel effectief zijn bij Wieffer, want aan trucjes zonder resultaat heeft hij een broertje dood.

Koeman ziet Wieffer ook als een potentiële Oranje-kandidaat, maar eigenlijk vindt hij het nog te vroeg. De verdedigende middenvelder staat pas recent in de Feyenoord-basis en moet het ook nog op Europees topniveau laten zien. Toch denkt Koeman aan de toekomst en is hij op zoek naar een partner en back-up van Frenkie de Jong. Wieffer komt daarvoor zeker in aanmerking en een plek in de voorselectie lijkt daarom ook niet zo raar, de definitieve selectie is nog te veel van het goede.

Dilrosun wil terugkeren in Oranje

Dan is er Dilrosun nog. De buitenspeler/nummer tien van Feyenoord wil dolgraag terugkeren in Oranje. Net als Bijlow weet hij hoe het is om bij het Nederlands elftal te zitten. Hij speelde namelijk één interland. Op 19 november 2018 deed hij de 2e helft mee van Duitsland – Nederland (2-2). De bondscoach destijds: Ronald Koeman.

Dilrosun speelde toen hij Hertha BSC en was in topvorm. Mede door een blessure werd hij teruggeworpen, maar Feyenoord durfde het deze zomer aan om ruim 4 miljoen euro neer te leggen voor de Nederlandse aanvaller. In Rotterdam heeft hij een basisplek en wisselt hij hele goede wedstrijden af met hele slechte.

Het gebrek aan constantheid breekt Dilrosun op voor Oranje. Hij scoort nog te weinig en haalt niet elke wedstrijd een zeven. Daarom lijkt de voorselectie nu nog te vroeg voor de Surinaamse Nederlander. Maar er is hoop. Omdat bijna elke Nederlandse aanvaller uit vorm of op de bank zit komt hij wel steeds dichter in de buurt van een Oranje-rentree.

Hoeveel Feyenoorders zitten er in de voorselectie?

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4 of meer
531+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
122+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
43+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
92+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
599+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
145+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
496+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
489+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
425+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
42+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
144+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
37+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
481+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
110+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
662+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
346+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
16+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
674+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
433+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1574+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie