Koeman botste vaak met Van Gaal: “Ik was witheet”

Soccernews

Ronald Koeman heeft als trainer van Feyenoord tegenwoordig weer contact met Louis van Gaal. De coach laat via [i]Voetbal International[/i] weten dat de relatie tussen beiden wel eens anders is geweest. Donderdag presenteert Koeman in het kader van zijn vijftigste verjaardag zijn biografie en vertelt hij openhartig over zijn relatie met Van Gaal.

Het duo werkte korte tijd met elkaar samen bij Ajax. Koeman was hoofdtrainer, Van Gaal werd aangesteld als technisch directeur. De eerste scheuren in het huwelijk kwamen tot uiting op een trainingskamp in Portugal, waar Van Gaal tot frustratie van Koeman de touwtjes in handen nam.

Van Gaal verzocht Koeman om plaats te mogen nemen bij de evaluatiegesprekken met de spelersgroep. “Ik zei dat ik aannam dat-ie niet het woord zou nemen”, vertelt Koeman. “Nou, dat was geen probleem. Dat hield hij vol tot het gesprek met Zlatan Ibrahimovic. Ineens zei hij tegen hem dat-ie nooit naar de eerste paal ging. Ik kon wel door de grond zakken. Witheet was ik.”

Een dag later hervatte de Ajacieden de training en toen Ibrahimovic daadwerkelijk opdook bij de eerste paal, stond Van Gaal naast het veld hard te applaudisseren. “Heel gênant. Dat staat allemaal vast niet in zijn biografie. Ook de spelers gingen zich steeds meer aan zijn gedrag ergeren.”

Ook in het verdere verloop van het seizoen ging het mis tussen beide trainers. “Het overleg met Louis was altijd op maandag”, vervolgt Koeman. “Ik kwam na Marco van Basten en Johnny van ’t Schip, die Jong Ajax trainden. Dan kwamen we elkaar op de trap tegen en keken Marco en Johnny me al hoofdschuddend aan.”

“Dan kwam ik binnen en had Van Gaal een Topcoach-boekje klaarliggen waarin hij een opstelling had gemaakt en wat aantekeningen”, blikt de Feyenoord-coach terug. “Daar discussieerden we dan over. Op veel punten waren we het eens, maar ik kreeg steeds meer het idee dat hij op mijn stoel ging zitten.”

Eén van de laatste conflicten tussen Koeman en Van Gaal ging wederom over Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller werd in 2004 door de technisch directeur verkocht aan Juventus omdat hij volgens Van Gaal niet veel aan spelen toe zou komen. “Ik kreeg ’s middags Van Gaal aan de lijn. Hij vertelde me dat ze eruit waren wat de transfer van Zlatan betrof.”

“Van Gaal had al eens gezegd in het bijzijn van Van Eijden: Als we zeven miljoen voor Zlatan kunnen krijgen, moeten we hem meteen verkopen. Met hem win je nooit de oorlog, hij is geen teamspeler. Ik was het daar niet mee eens. Uiteindelijk kreeg Ajax iets van achttien miljoen voor Zlatan en dat vond ik eigenlijk nog te weinig. Later werd hij ook veel meer waard.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:20
4+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
2+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
24+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
28+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
0+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
48+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
116+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
49+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
210+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
35+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
9+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
8+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
338+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
236+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
351+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
318+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
236+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
410+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
58+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
964+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie