Knotsgek spektakelstuk in Manchester, heldenrol Antony

Mede dankzij een doelpunt van invaller Antony is Manchester United zondagavond doorgegaan naar de halve finale van de FA Cup. De mannen van coach Erik ten Hag gingen na verlenging met een 4-3 zege op Liverpool FC van het veld.

Manchester United verslaat Liverpool na verlenging in FA Cup

Zondagmiddag begonnen The Mancunians gelijk hoopgevend op Old Trafford; al binnen tien minuten spelen opende middenvelder Scott McTominay de score. Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis en Cody Gakpo als invaller, liet zich echter niet van de wijs brengen. In een tijdbestek van twee minuten, vlák voor de theepauze, boog het de wedstrijd compleet om door goals van Alexis McAllister en Mohamed Salah.

Na rust ging United op zoek naar een gelijkmaker en Ten Hag bracht daarom onder meer Antony in het veld. Dat pakte goed uit, want in minuut 87 liet de Braziliaan het netje bollen. Een vreugde-explosie én een toegevoegde verlenging waren het resultaat. In de dertig toegevoegde minuten wist Liverpool opnieuw op voorsprong te komen dankzij Harvey Elliott, die scoorde op aangeven van mede-jonkie Conor Bradley. Maar Marcus Rashford lachte als laatst met de 3-3, en dus ging het richting een strafschoppenserie. Ware het niet dat jongeling Amad Diallo in minuut 121 (!) nog de 4-3 scoorde. En dus gaat Manchester United door naar de halve finale.