Klopp ziet belangrijke factor om dit keer wél te winnen van Real Madrid

Foto: Klopp ziet belangrijke factor om dit keer wél te winnen van Real Madrid

Het treffen tussen Liverpool en Real Madrid is één van de topaffiches bij de laatste zestien in de Champions League. Afgelopen mei stonden deze teams nog tegenover elkaar in de finale van de vorige editie van het miljardenbal. Liverpool-manager Jürgen Klopp spreekt van een ‘mooie loting’.

In Parijs was Real met 0-1 te sterk door een treffer van Vinícius Júnior. In 2018 troefde De Koninklijke The Reds ook al af in de eindstrijd (3-1). De Spanjaarden zijn een echte angstgegner voor Liverpool: ook in het seizoen 2020/21 trok het in een onderlinge ontmoeting aan het langst eind in de kwartfinales. Van de negen Europese duels tegen elkaar wisten de Engelsen slechts twee keer te zegevieren.

 Ondanks de negatieve balans voor Liverpool, toont Klopp zich optimistisch. “Het eerste dat ik over deze loting kan zeggen, is dat het een echte Champions League-clash wordt. Hier wordt iedereen enthousiast van. Het is nog niet vaak voorgekomen dat we elkaar over twee wedstrijden hebben ontmoet”, stelde de Duitse oefenmeester op de clubsite. 

“Real heeft de beste statistieken in Europa, dat weet iedereen. Maar die van ons zijn ook niet slecht”, vervolgde Klopp. :We weten bovendien dat we Anfield hebben en iedereen weet dat betekent. Het is een mooie loting en ook al duurt het nog even tot de wedstrijden gespeeld moeten worden, iedereen kan zich nu al voorstellen hoe de sfeer zal zijn bij beide wedstrijden. We hebben iets speciaals om naar uit te kijken.”

Anfield

Carabao Cup

9 november 2022

21:00

Liverpool
Derby
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 november 2022 18:12.

Wie haalt de kwartfinales?

  • Liverpool
  • Real Madrid
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie