‘Klopp wil City, Newcastle en PSG aan banden leggen’

Foto: ‘Klopp wil City, Newcastle en PSG aan banden leggen’

Liverpool-trainer Jurgen Klopp zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. De Duitse oefenmeester werd de voorgaande jaren geprezen om zijn enthousiasme, het voetbal dat Liverpool liet zien en de prijzenregen die er sinds zijn komst boven Anfield Road losbarstte. Dit seizoen gaat dat iets anders…

Liverpool maakte dit weekend de zoveelste uitglijder van dit seizoen. De ploeg van Klopp ging op bezoek bij hekkensluiter Nottingham Forrest verrassend met 1-0 onderuit. De wedstrijd tegen de promovendus betekende alweer het zevende puntverlies in elf wedstrijden.

Dat zijn niet de cijfers die we gewend zijn van de voetbalmachine van Liverpool. De titelkandidaat begint steeds verder achterop te raken in de kampioensstrijd. Arsenal is op dit moment koploper met 27 punten, 11 meer dan Liverpool.

Volgens Klopp ligt de reden eerder bij een aantal clubs in de Premier League en de rest van Europa. Volgens de trainer kan Liverpool simpelweg niet op tegen de onuitputtelijke geldstromen waar Manchester City, Newcastle United en Paris Saint-Germain door hun steenrijke eigenaren gebruik van kunnen maken.

Volgens Klopp is dat niet eerlijk. Manchester City-trainer Pep Guardiola reageerde bij 90min schouderophalend op de woorden van zijn collega. “Ik kan niet zeggen dat het mij verbaasd dat hij dit zegt”, stelde de Spaanse succestrainer. “Het is immers niet de eerste keer in de afgelopen zes jaar dat dit uit zijn mond is gekomen.”

UEFA/FIFA moet iets doen tegen ‘suikeroomclubs’

  • Ja
  • Nee
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie