Klopp en Liverpool richten blik op Europa League: “Ben niet verwend”

Foto: Klopp en Liverpool richten blik op Europa League: “Ben niet verwend”

Liverpool zal het komend seizoen zo goed als zeker moeten stellen zonder Champions League-voetbal. Hoewel The Reds aan een geweldige opmars bezig waren, lijkt het 1-1 gelijke spel tegen Aston Villa de nekslag te zijn in de strijd om de Champions Leaegue-tickets. Trainer Jürgen Klopp baalt dat Liverpool niet actief zal zijn in het miljoenenbal, maar stelt ook in de Europa League voor succes te willen gaan.

Champions League-race

Liverpool voerde de laatste weken de druk nog flink op bij Manchester United en Newcastle United in de strijd om een Champions League-ticket, maar lijkt nu toch genoegen te moeten nemen met een Europa League-ticket. Alleen twee nederlagen van Newcastle en de Mancunians zouden Liverpool nog aan een ticket voor het miljoenenbal kunnen helpen.

Klopp vertelde tegenover Sky Sports daar niet meer op te rekenen. “We hebben er nog een serieus gevecht van gemaakt voor de Champions League-tickets. Onze concurrenten hebben echter meer punten gehaald. We hadden gehoopt de strijd nog een week langer spannend te houden, maar dat is ons niet gelukt.”

Dus richt de Duitse oefenmeester nu de blik op de Europa League. “Ik ben niet verwend. Dat we nu al gekwalificeerd zijn voor de Europa League is ongelooflijk, als je kijkt naar de teams om ons heen. Dat is een loodzware opgave en dat hebben we voor elkaar gekregen. Voor een lange tijd wisten we niet eens hoe Champions League-hymne klonk, zo ver waren we verwijderd. De Europa League is helemaal prima, laten we kijken wat we daar kunnen bereiken.”

Heeft Liverpool ondermaats gepresteerd dit seizoen?

  • Ja, het was een slecht seizoen
  • Nee, maximaal haalbare bereikt
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie