Klaassen voorzag ‘wedstrijdscenario’: ‘Kon daarna niet meer misgaan’

Foto: Klaassen voorzag ‘wedstrijdscenario’: ‘Kon daarna niet meer misgaan’

Davy Klaassen vervulde maandag tegen Senegal een belangrijke rol als invaller. De middenvelder maakte de 0-2 en zorgde er daarmee voor dat Oranje definitief de zege binnen sleepte tegen de Senegalezen. Na afloop van de wedstrijd sprak Klaassen dan ook van een topavond.

Vlak voor tijd wist Oranje de ban te breken via Cody Gakpo, maar dat scenario had Klaassen al voorzien. “We zeiden op de bank: één moment gaat deze wedstrijd beslissen. Toen de goal van Cody (Gakpo, red.) viel, dacht ik: dit komt wel goed. Dat moet het gevoel altijd zijn. Het kan altijd gebeuren, maar ik had niet het gevoel dat het nog mis zou gaan”, stelde Klaassen tegenover de NOS.

Scorende Davy Klaassen

Klaassen die een dikke tien minuten voor tijd inviel, sprak van een heerlijke invalbeurt. “Het voelde top. Een WK is waar iedereen van droomt. Als je dan mag scoren en winnen: een topavond.” De middenvelder concludeerde wel dat het een moeizame wedstrijd was. “Er waren aan beide kanten niet echt veel kansen. Ik denk dat we uiteindelijk verdiend winnen, maar het was weer een ander soort tegenstander dan waar we in Europa tegen spelen.”

Dat de wedstrijd werd gewonnen was volgens de Ajax-middenvelder het allerbelangrijkste, die tevreden was met de 0-2 overwinning. “Als je naar het scorebord kijkt, kun je dat zeggen. Ik ben gewoon blij. We hebben erop gehamerd dat het belangrijk is om de eerste wedstrijd goed te beginnen. Daar kunnen we mee verder.”

Netherlands
Ecuador
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 16:55.

Moet Klaassen een basisplaats krijgen tegen Ecuador

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, moet gewoon op de bank beginnen
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie