Kevin van Veen dicht bij Mark Viduka: ‘Maar wie is dat?’

Foto: Kevin van Veen dicht bij Mark Viduka: ‘Maar wie is dat?’

Het Nederlandse fenomeen Kevin van Veen is dicht bij een mooi record. De spits van Motherwell rijgt de doelpunten aan elkaar en heeft nu negen keer op rij gescoord in de Schotse competitie en dat betekent dat hij nog één goal nodig heeft om de illustere Mark Viduka te evenaren.

Kevin van Veen: ‘Mark Viduka, wie is dat?’

In zijn laatste negen duels scoorde Van Veen dus minstens één keer en dat is een primeur bij Motherwell, in ieder geval sinds de Tweede Wereldoorlog. Kijken we naar de gehele Schotse competitie, dan moet de 31-jarige goalgetter nog één doelpuntenmachine voor zich dulden, Mark Viduka, die tien keer op rij trefzeker was voor Celtic. Viduka kwam 43 keer uit voor het nationale elftal van Australië.

Toen Van Veen echter door de BBC geconfronteerd werd met dat feitje, antwoordde hij: “Sorry, maar ik heb geen idee wie hij is. Excuses dat ik hem niet ken, maar het is geweldig om hier te staan en negen wedstrijden op rij te scoren. Dat betekent namelijk dat ik het team help. Ik probeer zo door te gaan.”

Toch wil de Nederlander het ook weer niet té groot maken: “Het was weer een wedstrijd en weer een doelpunt. Ik ga zo naar huis, waarschijnlijk even mijn vrouw knuffelen, wat eten maken en naar Sportscene kijken.”

Player of the Year?

Onlangs werd al bekend dat Van Veen dit seizoen Player of the Year kan worden in Schotland: “Het is een grote eer om genomineerd te zijn. Het is een lastig seizoen geweest, maar het team is altijd bij elkaar gebleven. Ik wil al mijn teamgenoten, de staf en de fans die mij hebben geholpen mijn doelen te behalen, bedanken. De steun die ik heb ontvangen was ongelooflijk. Ik zou niet genomineerd zijn zonder hen.”

Ken jij Viduka?

  • Ik wel
  • Ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie