Van Veen vertrekt na half seizoen alweer bij FC Groningen

Foto: Van Veen vertrekt na half seizoen alweer bij FC Groningen

Kevin van Veen verlaat FC Groningen alweer na een half jaar om het plezier in het voetbal terug te vinden. Dat heeft de aanvaller donderdagavond zelf bevestigd in een uitzending van ESPN.

Mislukt avontuur bij FC Groningen

Afgelopen seizoen beleefde de 32-jarige Van Veen een fantastisch seizoen. In de clubkleuren van Motherwell slaagde hij erin om maar liefst 25 keer te scoren, waarmee hij een grootheid werd in Schotland. Het zorgde ervoor dat het gedegradeerde FC Groningen interesse in hem toonde en hem naar de Keuken Kampioen Divisie besloot te halen.

Zijn overstap was veelbelovend, maar de aanvaller wist in Groningen nooit te slagen. Van Veen kwam op de reservebank te zitten en schroomde niet om zijn onvrede te uiten over de gang van zaken. In januari had hij achter de schermen contact met meerdere partijen, waarbij uiteindelijk Kilmarnock aan het langste einde trok.

Van Veen naar Kilmarnock

De Schotten huren hem voor de rest van het seizoen. “Ik ga terug naar Schotland, aangezien mijn situatie hier wat moeilijk is”, zo vertelt Van Veen in gesprek met de sportzender. “Ik ga proberen mijn plezier in het voetbal terug te vinden en dichter bij mijn dochter te zijn. Dat is mentaal belangrijk voor mij.”

“Die club was het nog aan het uitvechten met St. Mirren, maar ik heb een iets ander gevoel bij de trainer van Kilmarnock. Ik ben een gevoelsmens, dus daar ga ik voor. Het wordt op huurbasis tot de zomer. Dat is het beste wat financieel gedaan kon worden. Ik zat zelf op een andere club te wachten (Hearts, red.), maar dat ging niet door.”

Is Van Veen bij FC Groningen mislukt?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie