”Onmenselijke’ Lukkien gaat zwaar de fout in met Van Veen-beslissing’

Foto: ”Onmenselijke’ Lukkien gaat zwaar de fout in met Van Veen-beslissing’

De rol van Kevin van Veen bij FC Groningen lijkt steeds kleiner te worden. Maandagavond liet trainer Dick Lukkien tegen Jong AZ de spits de gehele wedstrijd op de bank. Extra pijnlijk omdat de coach Van Veen had gevraagd niet naar Schotland af te reizen.

Spits gaat mee naar Jong AZ in plaats van Schotland

De partner van de 32-jarige Eindhovenaar zit momenteel hoogzwanger in Schotland. Op verzoek van Lukkien bleef Van Veen echter bij de Groningse selectie en reisde mee voor het treffen in Wormerveer met de AZ-talenten. De centrumspits is zijn basisplaats verloren bij De Trots van het Noorden, en mocht maandagavond zelfs niet invallen. De vraag is nu of hij de aanstaande geboorte van zijn eerste kind nog kan meemaken.

Verbazing over Lukkien

Dit wekte de verbazing van Thijs Faber, die de podcast Kon Veel Minder over FC Groningen maakt.  Faber schrijft op X dat hij het maar ‘moeilijk uit te leggen’ vindt dat Van Veen niet mocht invallen en krijgt bijval van meerdere supporters. “Onbegrijpelijk, zo slecht op persoonlijk niveau, stuur hem dan gewoon terug naar Schotland in plaats van dit”, klinkt het onder meer. “Zo ga je niet met spelers om”, vindt een ander.

Van Veen kwam afgelopen zomer met veel bombarie binnen bij het gedegradeerde Groningen. De topschutter kon zijn draai moeilijk vinden in het stroef lopende elftal, en kwam met verschillende incidenten in het nieuws. Van Veen raakte zijn basisplaats kwijt en ziet nu vanaf de bank dat de ploeg beter gaat presteren. Na een slechte periode werd er afgelopen vrijdag eindelijk weer gewonnen, terwijl het maandag met 0-5 won bij Jong AZ. Zo lijken er voor Lukkien weinig redenen om Van Veen snel weer terug in de basis te zetten.

Kan je dit Lukkien kwalijk nemen?

  • Natuurlijk wel
  • Hij is niet verplicht om hem op te stellen…
1330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie