Keiharde kritiek op Berghuis: “Lijdt voortdurend balverlies”

Foto: Keiharde kritiek op Berghuis: “Lijdt voortdurend balverlies”

Steven Berghuis kan Wim Kieft de laatste weken maar weinig bekoren. De analist stelt dat de Ajacied zich moeizaam kan handhaven op het hoogste niveau en gaf de interland tussen Nederland en Duitsland woensdagavond als voorbeeld.

Kieft ziet Berghuis ook in de topduels bij Ajax niet uitblinken. “In de wedstrijden tegen Benfica en Feyenoord”, aldus de oud-spits bij Vandaag Inside, die Leroy Sané wel zag schitteren bij de Duitsers. “‘Het is heel anders als je constant onder druk gezet wordt, om dan de juiste beslissingen te nemen. En daar kwam Berghuis niet goed uit. Het is geen eerlijke vergelijking, maar als ik hem vergelijk met Sané, dat is wel dag en nacht verschil.”

Subtop

“Dat vind ik een slechte vergelijking, Wim”, haakt René van der Gijp direct in. “Sané is een wereldtopper, man. Die heeft bij Manchester City gespeeld en speelt nu bij Bayern. Real Madrid en Barcelona willen hem ook hebben, maar die willen Berghuis niet. Dus dat is inderdaad een wereld van verschil. Berghuis is gewoon een goede speler, maar geen Europese top, en zelfs misschien geen Europese subtop. Daar hangt hij een beetje tegenaan.”

Johan Derksen is eveneens niet helemaal overtuigd van Berghuis. “Sommige wedstrijden speelt hij aardig, maar ook in heel veel wedstrijden zie je hem niet. Ik heb hem gisteren alleen maar ballen weg zien geven. Als coach zijn dat hele moeilijke jongens in je groep, want je lijdt voortdurend balverlies.”

Scoort Berghuis zaterdag tegen Groningen? Waag een gokje bij bet365 (@2.37)!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Terechte kritiek?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie