Keert John van den Brom als hoofdtrainer terug bij Eredivisionist?

Foto: Keert John van den Brom als hoofdtrainer terug bij Eredivisionist?

John van den Brom is momenteel trainer van Lech Poznán in Polen. De Nederlander werd met die club afgelopen midweek in de UEFA Conference League uitgeschakeld door het Italiaanse Fiorentina en kan nu dus de pijlen louter gaan richten op de nationale competitie.

John van den Brom maakt indruk in Polen bij Lech Poznán

Voor het eerst sinds 1996 stond Lech in een Europese kwartfinale en dus is technisch directeur Tomasz Rzasa erg blij met Van den Brom (56). “Met Lech Poznan willen we dominant spelen, op basis van balbezit. Offensief voetballen, met moed. Voortdurend druk zetten op de tegenstander. De bal veroveren en meteen vooruit spelen. Dat is ook waar John voor staat. Hij past precies bij onze filosofie”, vertelt Rzasa aan Voetbal International.

Opvallend is dat Van den Brom desondanks eigenlijk nooit meer aan een Nederlandse club is gelinkt, ook al werkt goede vriend Jan Streuer momenteel als technisch directeur bij FC Twente. “Misschien dat Jan het daarom niet aan wilde”, stelt Van den Brom zelf. “Twente is een geweldige club, maar ik ben er serieus geen seconde mee bezig geweest. Het is goed zo. Hier ben ik happy.”

Terug naar Vitesse?

De oud-trainer van onder meer ADO en Vitesse weet als geen ander dat plannen in de voetballerij weinig zin heeft. Al heeft hij nog wel de ambitie ooit terug te keren in Arnhem. “Ik heb dit nog nooit tegen iemand gezegd. Maar wat er bij Vitesse gebeurt, doet me pijn. Ik ben er trainer geweest, toen was het al zo anders dan in mijn tijd als speler. Dat is daarna alleen nog maar erger geworden.”

“Vitesse is Vitesse niet meer. Het is zo’n mooie club, je kunt er zoveel van maken. Vitesse met nog een aantal Vitesse-mensen terugbrengen naar waar we ooit zijn geweest. Denk aan Jan Streuer, Louis Laros, Marc van Hintum. Theo Janssen en Nicky Hofs zitten er al. Harry Vermeegen had vroeger zo’n item op tv: de cirkel moet rond. Dat zou ik nog wel mooi vinden”, aldus Van den Brom tot slot.

Van den Brom is binnen drie jaar weer trainer van Vitesse

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie