Kaká ‘verdrietig’ als hij terugdenkt aan Oranje

Foto: Kaká ‘verdrietig’ als hij terugdenkt aan Oranje

Voor voormalig Gouden Bal-winnaar Kaká zijn de tijden rondom Wereldkampioenschappen de mooiste tijden van het jaar. Hij denkt met warme gevoelens terug aan zijn eigen ervaringen op de mondiale eindtoernooien.

“Ik heb wel veel mooie herinneringen aan het WK. Ik heb drie eindrondes mogen meemaken. Heel bijzonder”, blikt de oud-speler van onder meer AC Milan en Real Madrid terug in Nyon, tijdens een FIFA-persmomentje, geciteerd door De Telegraaf. Zijn laatste optreden op een WK was in de kwartfinale in Zuid-Afrika, tegen Nederland.

“Die wedstrijd staat me goed bij. De eerste helft was heel goed voor ons. We kwamen met 1-0 voor, maar in de tweede helft kregen we twee goals tegen. En er was nog rood voor Felipe Melo. Het is verdrietig voor ons hoe het afliep, maar dit zijn wel de wedstrijden die een WK mooi maken, juist omdat er onverwachte dingen gebeurden.” Bij een 1-0 tussenstand vloog een bal van Kaká richting de kruising, maar Maarten Stekelenburg kon er met zijn vingertoppen nog bij. “Het had voor ons heel anders kunnen lopen, als mijn schot erin was gegaan, maar het was een geweldige redding.”

Het Brazilië van nu

Hoe kijkt Kaká naar het komende WK in Qatar? “Voor mij is Brazilië zeker een van de grote favorieten. Een van de goede dingen van het Braziliaans team is dat ze dezelfde coach hebben gehouden de afgelopen jaren. Tite was er het vorige WK al bij. Dat een bondscoach zo lang blijft, gebeurt niet snel in het voetbal en al helemaal niet in Brazilië. Normaal is er voor bijna ieder kampioenschap een nieuwe bondscoach. Deze bondscoach heeft veel ervaring opgedaan. Op het vorige WK verloor hij met Brazilië in de kwartfinale van België, dus hij weet wat er allemaal anders moet. Hij weet precies op welke spelers hij kan rekenen op moeilijke momenten.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Brazilië heeft een heel goede nieuwe generatie spelers. Eerst spraken we alleen over Neymar en hij is nog altijd een geweldige speler. Maar nu kunnen we het ook hebben over Vinicius Junior, die voor Real Madrid de beslissende goal maakte in de Champions League-finale. Over Raphinha, die voor Barcelona speelt. Over Antony, die voor Manchester United speelt. Een nieuwe generatie spelers, die bij de absolute Europese topclubs speelt en het Braziliaanse team verder kan brengen. Samen met de internationals die er al langer bij waren als Thiago Silva, Casemiro en Neymar.”

Brazilie wordt wereldkampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
6+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
11+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
0+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
30+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
87+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
41+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
203+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
29+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
8+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
6+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
323+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
222+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
321+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
304+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
227+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
395+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
56+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
919+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
22:47
39+
Simons pakt eerste rode kaart als prof
22:36
117+
Bizarre beelden: Roda-euforie valt in het water
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie