Juventus en Atalanta boeken belangrijke zeges in CL-race

Foto: Juventus en Atalanta boeken belangrijke zeges in CL-race

Juventus en Atalanta Bergamo hebben goede zaken gedaan in de spannende Italiaanse race om de Champions League-tickets. Juve versloeg Lecce thuis door een knappe winnende goal van Dusan Vlahovic. Atalanta zegevierde in een doelpuntrijke duel met Spezia, waarbij Marten de Roon een belangrijke rol vervulde.

Juventus – Lecce

Sinds de straf van vijftien minpunten is teruggedraaid gelooft men bij Juventus weer in een hoge eindklassering, al is de huidige vorm zeer matig te noemen. Achter Napoli heeft De Oude Dame inmiddels wel prima kansen op de tweede plaats. Dan moest er vanavond wel afgerekend worden met laagvlieger Lecce. Na een kwartier ging Leandro Paredes achter de bal staan bij een vrije trap en schoot raak in de verre hoek: 1-0.

Danilo maakte in de 37e minuut echter onhandig hands, waardoor de bal op de stip ging. Assan Ceesay schoot het buitenkansje binnen. Toch namen de gastheren voor rust wederom de leiding. Filip Kostic zette voor vanaf de linkerkant, waarna Dusan Vlahovic richting de rand van het strafschopgebied wendde. Met een knappe geplaatste bal vond hij hoek achter doelman Wladimiro Falcone. In de tweede helft hoopte Lecce nog op een resultaat, maar er werd niet meer gescoord. Zo won Juventus voor het eerst sinds 1 april weer eens in de Serie A en verdrijft het Lazio in ieder geval voorlopig van de tweede plek.

Atalanta Bergamo – Spezia

Van het rijtje Champions League-kandidaten bungelt Atalanta als nummer zeven onderaan. Een zege op Spezia zou ervoor zorgen dat er (tijdelijk) drie plaatsen wordt opgeschoven. Met Marten de Roon en Teun Koopmeiners had La Dea echter een zwakke start: Emanuel Gyasi bracht de bezoekers na achttien minuten op voorsprong. Een kwartier later maakte Atalanta gelijk, zo waar via De Roon. Na een afgeslagen corner van Koopmeiners dacht de controleur niet na, en nam de bal in een keer op de pantoffel. De international controleerde het leer nog knap en wist hem in de benedenhoek te plaatsen: 1-1.

Na rust gingen de Noord-Italianen erop en erover. Vroeg in de tweede helft zette Davide Zappacoste Atalanta op voorsprong, waarna Luis Muriel voor de 3-1 tekende. Een bijzondere mijlpaal voor de Colombiaanse aanvaller, die zijn honderdste treffer in de Serie A maakte. Tien minuten later bracht Mehdi Bourabia de spanning terug met de aansluitingstreffer. Het bleef bij 3-2, waardoor Atalanta de drie belangrijke drie punten bij kon schrijven.

Pakt Atalanta een CL-ticket?

  • Zeker
  • Denk ik niet
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie