José Mourinho slaat om zich heen: “Maar ik ben geen klootzak”

Foto: José Mourinho slaat om zich heen: “Maar ik ben geen klootzak”

Oefenmeester José Mourinho van AS Roma besloot op donderdagavond een B-team op te stellen in de Conference League tegen het Noorse Bodö/Glimt en dat kwam hem duur te staan. De Romeinen gingen namelijk spectaculair onderuit, met maar liefst 1-6!

Voor het eerst kreeg een team van The Special One zes doelpunten om zijn oren, maar volgens de markante Portugees is dat niet belangrijk. Op een persconferentie zegt Mourinho namelijk: “Een resultaat als dit gebeurt één keer in je leven, maar ik ben de enige die verantwoordelijk is voor de nederlaag. Noch de club, noch Tiago Pinto (de technisch directeur, red.). Of ik ongelukkig ben bij AS Roma? Nee. Net zoals het onjuist is dat ik niet blij ben met de ploeg, dat is iets dat ik nooit heb gezegd.”

Vervolgens doet hij een mysterieuze, onduidelijke uitspraak: “Er zijn veel mensen die lachen om wat er is gebeurd. Iemand in het verleden heeft zijn zakken gevuld met het aanrichten van een ramp bij AS Roma, en nu lacht diegene…” Wie hij daarmee bedoelt is volstrekt onbekend. Mourinho vindt in ieder geval dat Roma in januari de transfermarkt op moet: “Ja, ik wil nieuwe spelers, zoals iedereen, maar ik ben geen klootzak. Ik heb respect voor de eigenaren en het bestuur. Ik accepteer de situatie en ik begrijp het.”

Roma-Napoli

Op zondag spelen de Romeinen in de Serie A tegen Napoli: “Morgen zal het team dat tegenover Juventus (1-0 verlies, red.) stond het veld betreden. We spelen tegen een geweldig sterke coach, een goed voorbereid team, dus het zal niet gemakkelijk worden, maar voor hen ook niet. We staan tegenover de ongeslagen koploper die alle acht competitiewedstrijden heeft gewonnen. Ik houd van dit soort uitdagingen en we zullen er alles aan doen om te winnen.”

Hij komt nog één keer terug op het pak slaag in de Conference League: “De wedstrijd van donderdag mag niet vergeten worden, maar ik verlies liever die tegen Bodö dan tegen Napoli, omdat ik denk dat we genoeg punten halen om door te gaan in de Conference League.”

Blijft Mourinho lang bij Roma?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie