Jesus biedt Guardiola houvast in ‘grootste nachtmerrie’

Foto: Jesus biedt Guardiola houvast in ‘grootste nachtmerrie’

Gabriel Jesus begint zich – bij afwezigheid van Sergio Agüero – steeds meer te ontpoppen als aanvalsleider van Manchester City. De Braziliaan was op Nieuwjaarsdag nog de gevierde man in de 2-1 overwinning tegen Everton, met twee goals.

Recent liet Pep Guardiola zich zorgelijk uit over de opvolging van de 31-jarige Agüero, die in Manchester een heldenstatus genieten. De Spaanse manager noemde het vervangen van de Argentijnse topschutter ‘zijn grootste nachtmerrie en ‘een van de grootste uitdagingen uit zijn carrière’. Met Jesus lijkt City toch een vervanger van formaat in huis te hebben. 

Zijn twee doelpunten tegen Everton zorgen ervoor dat de Braziliaanse international nu op dertien doelpunten in 26 officiële wedstrijden staat dit seizoen, waarvan acht in de Premier League. Gemiddeld heeft de 22-jarige Jesus 123 minuten per doelpunt nodig, een uitstekend gemiddelde. Toch is de goalgetter drie jaar na zijn komst nog altijd ‘slechts’ stand-in van Agüero.

“Hij is nog steeds erg jong, dat mogen we niet vergeten. We hebben het over een jong talent uit Brazilië”, zegt Guardiola over Jesus. “Maar hij werkt enorm hard, defensief en offensief. Natuurlijk moet hij zich nog verder verbeteren. Daar praat ik veel met hem over. Maar hij ontwikkelt zich elke dag.”

Guardiola weigert Jesus de gedoodverfde opvolger van Agüero te noemen. “Sergio is onvervangbaar. Ook vanwege zijn status bij de fans en wat hij in het verleden voor deze club gedaan heeft. Het is enorm moeilijk om hem op te volgen. Maar bij Sergio beginnen de jaren te tellen. We spelen heel veel wedstrijden en dus moeten de back-ups ook van een hoog niveau zijn. Sergio is veel met Gabriel bezig, ze hebben een geweldige band.”

Vind jij Jesus een goede vervanger voor Agüero?

  • Zeker
  • Niet ideaal
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie