Jans legt uit waarom hij Van Wolfswinkel passeerde

Foto: Jans legt uit waarom hij Van Wolfswinkel passeerde

Afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard moest FC Twente-trainer Ron Jans het doen zonder onder meer Virgil Misidjan, toch besloot hij om zijn spits Ricky van Wolfswinkel juist nu op de bank te zetten. Manfred Ugalde begon in de punt en scoorde prompt twee goals.

Waarom Van Wolfswinkel op de bank zat bij FC Twente

“Ricky heeft altijd wel geleverd, maar heeft ook een heel moeilijke periode. Het ging met hem de laatste tijd niet zo geweldig”, legt Jans uit aan de TC Tubantia. “Hij had na wedstrijden en bij trainingen kleine klachtjes en geen energie meer. Hij was wat vermoeid.”

Het kostte Van Wolfswinkel in Sittard zijn basisplaats. “Dat kwam ook omdat Manfred tegen Heerenveen goed inviel en bruiste van de energie, al had hij toen wel twee goals moeten maken”, aldus Jans, die meldt dat ‘zelfs Van Wolfswinkel de basisplaats voor Ugalde wel mooi vond’.

Manfred Ugalde ‘back on track’

Ugalde leek juist op een dood spoor te zitten bij Twente, ‘maar God had nog een plan met hem’, zegt de Costa Ricaan zelf. “Nee, ik heb nooit geklaagd en heb de strijd ook nooit opgegeven. Je moet ook reëel zijn: iedereen wil spelen, maar het elftal speelde goed en de resultaten waren top. Elke trainer laat dan zijn ploeg staan. Ik heb altijd gedacht: ‘Als het moment daar is, dan moet ik er klaar voor zijn en er staan’. Daar trainde ik voor. En tegen Fortuna was dat moment er.”

Collega-aanvaller Vaclav Cerny steekt de loftrompet uit voor Ugalde. “Iedereen ziet hoe Manfred het beleeft met ons. Hij speelt niet elke wedstrijd vanaf het begin, maar hij staat altijd aan en werkt elke dag heel hard. Nu mocht hij het laten zien. Hij heeft het top opgepakt.” En Jans tot slot: “Hij is een geweldige jongen om mee te werken.”

Twente
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:02.

Ugalde moet voortaan altijd starten

  • Eens
  • Dat niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie