Italiaanse kranten over Dumfries: ‘Perfectie!’

Foto: Italiaanse kranten over Dumfries: ‘Perfectie!’

In Italië heeft men inmiddels kennisgemaakt met Denzel Dumfries. Bij Internazionale tegen Bologna in de Serie A (6-1) gaf de vleugelverdediger een assist en op zondagochtend zijn de diverse Italiaanse kranten bijzonder positief.

La Gazzetta dello Sport geeft hem bijvoorbeeld een mooie 7,5: “Denzel Dumfries debuteerde als starter bij Inter zonder te scoren zoals de andere nieuwe aanwinsten Calhanoglu, Dzeko, Correa en Dimarco deden, maar de rechtervleugel plaveide hij op een geweldig manier.” La Repubblica kiest voor diezelfde beoordeling: “Dumfries grenst aan perfectie.” Hij gaf de assist op de 1-0 van Lautaro Martínez: “Bij de eerste sprint van Dumfries legt de vliegende Hollander de bal op Lautaro.”

“Een perfecte voorzet”, aldus Corriere dello Sport: “Meteen een hoofdrolspeler in zijn eerste wedstrijd als starter.” In Italië denkt men dat Dumfries misschien wel beter is dan Achraf Hakimi, die in de zomer voor veel geld van Inter naar Paris Saint-Germain transfereerde. La Gazzetta dello Sport stelt bijvoorbeeld: “Zo verjaagt Dumfries de geest van Hakimi.”

De Oranje-international zelf vindt die vergelijking overigens maar niks: “Ik denk er niet aan. Hij deed het vorig jaar heel goed. Ik ben erg trots om hier te zijn. Ik studeer Italiaans en leer nieuwe woorden. Vanavond ben ik blij. Het was een goede prestatie na de nederlaag tegen Real Madrid. We zijn erin geslaagd om als team te reageren op de nederlaag in de Champions League.”

Oefenmeester Simone Inzaghi heeft het laatste woord: “Hij speelde een geweldige wedstrijd. Hij traint goed en past zich sneller aan dan verwacht. Dumfries is een speler van kwaliteit en kwantiteit.”

Had jij verwacht dat hij het zó goed zou doen?

  • Ik wel
  • Ik niet
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie