Interim Maduro gaat in op zijn eigen toekomst

Foto: Interim Maduro gaat in op zijn eigen toekomst

Hedwiges Maduro is momenteel nog de interim-coach bij Ajax, na het ontslag van Maurice Steijn. Tijdens de persconferentie op vrijdagmiddag richting PSV-uit gaat hij in op de vraag hoe hij zijn eigen toekomst ziet.

Tijdelijke Ajax-hoofdtrainer ‘weet nog van niets’

Maduro weet nog niet tot wanneer hij eindverantwoordelijke zal zijn. “Die gesprekken moeten nog komen. Ik weet nog van niets. Ik focus me op PSV en deze week. Dan zien we daarna wel weer verder.” In principe wordt PSV-uit zijn laatste duel als hoofdcoach, al kan hij dat nog niet met zekerheid zeggen. “Eigenlijk wel, maar zolang ik niks hoor, focus ik me op de wedstrijden. Ik zit hier om Ajax en het team te helpen. We horen het wel en dan merken we het wel.”

Hoe dan ook heeft hij het vertrouwen dat hij het tij kan doen keren bij Ajax. “De dynamiek is goed op dit moment. Het is allemaal korte termijn, want we werken net twee dagen samen. Dave Vos is erbij gekomen vanuit Jong en dat zijn nieuwe impulsen. Wij proberen Ajax te helpen, want we weten ook dat er een nieuwe hoofdcoach komt.”

Terug naar rol als assistent?

Mocht Maduro straks weer assistent worden, doet hij dat niet met tegenzin. “Nee hoor, helemaal niet. Ik heb persoonlijk een ontwikkeltraject en ik wil de komende jaren nog geen hoofdcoach zijn. Zeker niet bij een grote club. Ik ben hier puur om te helpen. Het plan van Ajax was om assistent te zijn en te leren van een ervaren hoofdcoach. Ik ben hier om te leren en Ajax te helpen.”

Ajax moet Maduro aannemen als vaste eerste trainer

  • Eens
  • Oneens
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie